Ehdokashaastattelu: Maaret Lommi haluaa eriarvoisuuden vähenevän ja yhteisvastuun lisääntyvän Suomessa: "Vien asiat loppuun asti"

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa Etelä-Kymenlaakson eduskuntavaaliehdokkaat.

Kimmo Seppälä

Maaret Lommille tärkeitä asioita ovat demokratia, perheet ja kristilliset arvot.
Maaret Lommille tärkeitä asioita ovat demokratia, perheet ja kristilliset arvot.

Kotkalainen Maaret Lommi on Kristillisdemokraattien ehdokas. 57-vuotias Lommi on opettaja ja koulunjohtaja. Hän on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan.

1. Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

Muistan jonkun sanoneen, että kansanedustajana pärjää hyvin, jos omistaa lehmän hermot, jaksaa tehdä paljon töitä, pystyy istumaan tuntikausia paikallaan ja sietää jatkuvaa kritiikkiä. Voin allekirjoittaa nuo kaikki ja lisään listaan vielä kyvyn lukea tuhatsivuisia asiatekstejä ja raportteja lyhyessäkin ajassa.

Minua kuvaavat sanat rohkea, rehellinen ja vastuuntuntoinen. Vien asiat loppuun asti. Haluan muuttaa Suomea niin, että täällä eriarvoisuus vähenee ja yhteisvastuu sekä lähimmäisyys lisääntyvät.

2. Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

Yhteiskunnallisesti ajatellen minulle tärkeitä arvoja ja asioita ovat demokratia, kristilliset arvot ja perheet yhteiskunnallisena perusyksikkönä. Perheitten hyvinvointi tai pahoinvointi heijastuu koko yhteiskuntaan. Henkilökohtaisesti minulle oma perheeni ja pieni sukuni ovat tärkeitä. Myös oma rauha ja luonto merkitsevät paljon. Rakastan merta, varsinkin Itämerta ja Suomenlahtea.

3. Kuka kotonasi siivoaa?

Meillä ei siivota viikoittain. Kahden aikuisen huusholli kyllä kestää sen. Silloin kun siivotaan, siivotaan yhdessä ja siivotaan aika perusteellisesti.

4. Mitä harrastat?

Luottamustehtävät ja kd:n paikallisosaston puheenjohtajan tehtävät vievät päivätyön rinnalla niin paljon aika, ettei säännöllinen harrastaminen ole mahdollista. Käyn kävelemässä, mieluiten lähimetsässä ja luen, kun aikaa on. Lisäksi käyn silloin tällöin laulamassa yksin tai ryhmän kanssa pienissä tilaisuuksissa.

5. Mihin uskot?

Uskon Apostolisen uskontunnustuksen mukaan kolmiyhteiseen Jumalaan: Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa eteläkymenlaaksolaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua lisää maaliskuussa avattavassa Kymen Sanomien vaalikoneessa.