Ehdokashaastattelu: Vesa Levonen ei voi hyväksyä vääryyttä ”Aluepolitiikkaan pitää saada tasapuolisuutta”

Kimmo Seppälä

Perus- ja ihmisoikeudet ovat Vesa Levoselle pyhä asia.
Perus- ja ihmisoikeudet ovat Vesa Levoselle pyhä asia.

Kotkalainen Vesa Levonen on Kansalaispuolueen ehdokas. Hän on 52-vuotias vanhempi rikoskonstaapeli. Levonen on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan.

1. Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

Olen avoin, rehti ja suorapuheinen kansanmies. Haluan olla mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa ja tasavertaisempaa Suomea. Teen aina parhaani sen eteen, mihin ryhdyn ja että ihmisillä olisi hyvä olla. Kunnioitan suomalaista demokratiaa ja oikeusvaltiota. Perus- ja ihmisoikeudet ovat minulle pyhä asia. Ihminen on keskiössä. Puolustan heikompia enkä voi hyväksyä vääryyttä. Teen tämän kaiken kenenkään inhimilliseen ominaisuuteen ja lompakon paksuuteen katsomatta. Olen valtavasti käyttänyt aikaa kuntapolitiikkaan. On aika mennä eteenpäin ja pyrkiä kansanedustajaksi. Kansanedustajana tulisin tekemään kaikkeni sen eteen, että suomalainen hyvinvointivaltio säilyy ja kaikista pidetään hyvää huolta. Aluepolitiikkaan pitäisi saada tasapuolisuutta. En hyväksy keskittämistä, se eriarvoistaa kuntia.

2. Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

Minulle on tärkeää oma koti, perhe, terveys, työpaikka ja isänmaa. Tämä luo vahvan perustan sille, että tulee toimeen ja voi huolehtia myös niistä velvoitteista, mitä tämä yhteiskunta meille kaikille asettaa. Minulle on tärkeää, että ihmiset eläisivät keskenään sovussa eikä maailmassa olisi sotia.

3. Kuka kotonasi siivoaa?

Pääasiassa minä ja vaimoni siivoamme, mutta lapsilta olemme edellyttäneet, että he pitävät puhtaana oman huoneensa.

4. Mitä harrastat?

Harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä ja hiihtoa. Politiikka on myös ollut eräänlainen "harrastus" oman poliisityöni ohessa, kun siihen on mennyt niin paljon vapaa-aikaa.

5. Mihin uskot?

Uskon, että rehellisyys perii maan ja elämää on kuolemankin jälkeen.