Ehdokashaastattelu: Riikka Turunen uskoo työntekoon ja yrittäjyyteen ”Ihmisen hyvinvointi on tärkeää”

Kimmo Seppälä

Riikka Turunen uskoo yhdessä tekemisen voimaan.
Riikka Turunen uskoo yhdessä tekemisen voimaan.

Pyhtääläinen Riikka Turunen on Keskustan ehdokas. 40-vuotias Turunen on röntgenhoitaja. Hän on ensimmäisen kerran ehdolla eduskuntaan.

1. Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

Olen tunteva, tunnollinen, täpäkkä, tahtova, tutkiva, tarkka, tietävä, tehokas, tyylikäs ja tarvittaessa tiukka. Nyt 40 vuoden iässä olen päättänyt ottaa rohkean askeleen eteenpäin. Vuonna 2002 olen portfoliooni kirjoittanut: ”Minä puolestani tarjoan työnantajalle vastuuntuntoisen ja osaavan työntekijän, joka uskoo lujasti kykyihinsä, on valmis tarttumaan toimeen ja hoitamaan työtehtävänsä kunnialla”. Näihin viisaisiin sanoihini luotan edelleen hakiessani kansanedustajan työhön.

2. Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

Ihmisen hyvinvointi. Kun voimme hyvin, jaksamme pitää huolta itsestämme sekä toisistamme, tehdä töitä tai opiskella sekä pitää huolta ympäristöstä ja ilmastosta.

3.Kuka kotonasi siivoaa?

Kaikki siivoavat, ketkä sotkevat. Itselläni olen pitänyt saunan pesun ja akvaarion siivoukseen.

4. Mitä harrastat?

Kestävyysurheilua. Lajeista innokkaimmin juuri nyt triathlonia, hiihtoa ja juoksua. Kesäisin suunnistusta, avovesiuintia ja lasten kanssa retkeilyä. Muina harrastuksina kuorolaulaminen ja käsityöt.

5. Mihin uskot?

Uskon inhimillisyyteen, oikeudenmukaisuuteen, työntekoon ja yrittäjyyteen. Uskon myös yhdessä tekemisen voimaan. Jos toimeen ei tartuta, mikään ei taatusti muutu paremmaksi. Tämä maa rakennetaan yhdessä.

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa eteläkymenlaaksolaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua lisää Kymen Sanomien vaalikoneessa.

Luetuimmat