Entiset Etelä-Kymenlaakson kansanedustajat uusivat paikkansa — Eerolalla toiseksi eniten ääniä koko vaalipiirissä, Paaterolla ääniä kolmanneksi eniten

Lähimmäksi eduskuntapaikkaa pääsi muista eteläkymenlaaksolaisista ehdokkaista vasemmistoliiton kotkalainen Joona Mielonen.

Linda Varoma

Sirpa Paatero, Juho Eerola debatti
Sirpa Paatero, Juho Eerola debatti

Kotkalaiset Juho Eerola (ps.) ja Sirpa Paatero (sd.) uusivat eduskuntapaikkansa. Muita eteläkymenlaaksolaisia eduskuntaan ei ole pääsemässä.

Sirpa Paatero valittiin eduskuntaan vaalipiirin korkeimmalla vertausluvulla. Juho Eerolan vertausluku oli vaalipiirin toiseksi korkein. Vertauslukuun vaikuttaa ehdokkaan henkilökohtaisen äänimäärän lisäksi koko puolueen äänimäärä.

Henkilökohtaisissa äänissä mitattuna vaalipiirin kuningas oli mäntyharjulainen Antti Häkkänen (sd.) 20231 äänellään. Toiseksi eniten ääniä, 10440, hamusi Juho Eerola. Paateron äänisaalis, 7859, oli kolmanneksi suurin.

Lähimmäksi eduskuntapaikkaa pääsi muista ehdokkaista vasemmistoliiton kotkalainen Joona Mielonen. Vertailuluku oli rannalle jääneistä kolmanneksi paras, varasijaan se ei tällä kertaa yltänyt. Henkilökohtainen äänimäärä oli