Ehdokashaastattelu: Jari Elomaa haluaa viedä Kymenlaakson äänen eduskuntaan ”Kymenlaakso on koko valtakunnan kannalta tärkeä kuljetusten solmukohta”

Kokoomuksen Jari Elomaalle perheyhteys on yhteiskuntarakenteen peruspilari.

Linda Varoma

Ehdokashaastattelu: Jari Elomaa haluaa viedä Kymenlaakson äänen eduskuntaan ”Kymenlaakso on koko valtakunnan kannalta tärkeä kuljetusten solmukohta”

Kotkalainen Jari Elomaa on Kansallisen Kokoomuksen ehdokas. 68-vuotias Elomaa on yrittäjä ja Kotkan kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen ollut 18 vuotta Kotkan kaupunginvaltuutettu, joista 16 vuotta kaupungin hallituksessa. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää olen hoitanut 4 vuotta. Nyt toimin hallituksen 1. varapuheenjohtajana ja valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Maakuntatasolla toimin useita vuosia maakuntavaltuutettuna ja täällä hetkellä olen maakuntahallituksen 1. vpj. Pitkään mukana olleena tunnen politiikan kuviot ja vaikuttamiskanavat kunta- ja maakuntatasolta aina valtakunnan tasolle asti. Olen vastuuntuntoinen ja määrätietoinen vaikuttaja. Haluan viedä Kymenlaakson äänen eduskuntaan. Kymenlaakso on koko valtakunnan kannalta tärkeä kuljetusten solmukohta, jonka ääni on saatava paremmin kuulumaan valtakunnan päätöksenteossa. Koulutus, eläkeläisten turvattu toimeentulo sekä hoiva ovat asioita joihin haluan olla vaikuttamassa.

Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

— Elän avioliitossa minulla on vaimo ja meillä kaksi lasta, kolme lastenlasta sekä pieni koiranpentu Doris. He kaikki ovat minulle tärkeitä. Perheyhteys on yhteiskuntarakenteen tärkeä peruspilari, siihen kuuluu myös tärkeänä osana muut sukulaiset ja ystävät. Maassamme vallitseva yhteiskuntarauha on tärkeä Suomen ja sen kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin kannalta, sen takeena on demokraattinen päätöksenteko. Ilmastonmuutos on asia, joka on otettava vakavasti kaikessa päätöksenteossa.

Kuka kotonasi siivoaa?

— Siivoamme usein yhdessä. Tunnustan kuitenkin, että vaimoni on ahkerampi siivoaja kuin minä.

Mitä harrastat?

— Harrastan kuntoliikuntaa, koiran kanssa ulkoilua ja kesäisin mökkeilyä ja veneilyä sekä pelaan satunnaisesti golfia. Maanpuolustustoiminta on myös lähellä sydäntäni.

Mihin uskot?

— Olen ev. lut. kirkon jäsen ja uskon kolmiyhteiseen Jumalaan.

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa eteläkymenlaaksolaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua lisää Kymen Sanomien vaalikoneessa, jonka löydät tästä.