Ehdokashaastattelu: Nina Peltosen mukaan kaikista täytyy pitää huolta — ”Olen aktiivinen ja tiedonhaluinen”

Kimmo Seppälä

Nina Peltonen uskoo parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen.
Nina Peltonen uskoo parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen.

Haminalainen Nina Peltonen on SDP:n ehdokas. 27-vuotias Peltonen on sosionomi. Hän on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan.

1. Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Minusta tulisi hyvä kansanedustaja, koska olen aktiivinen ja tiedonhaluinen. Uskallan sanoa, mitä mieltä olen ja perustelen mielipiteeni. Minulla on suuri palava halu vaikuttaa asioihin ja muuttaa maailmaa. Minulla on 10 vuoden kokemus erilaisista luottamustehtävistä erilaisista järjestöistä ja yhdistyksistä valtakunnallisiin paikkoihin.

2. Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

— Tärkeimmät asiat elämässä ovat perhe ja ystävät. Perheen merkitys kasvaa entisestään, kun meille syntyy esikoinen maaliskuussa.

— Politiikan saralla tärkeintä on se, että kaikista pidetään huolta. Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen. Heillä on oikeus kasvaa, kehittyä ja oppia huoltajien työtilanteesta huolimatta. Jokaisella nuorella on oikeus suorittaa toisen asteen tutkinto perheen varallisuudesta riippumatta ja tähän me tarvitsemme aidosti maksutonta toista astetta. Jokaisella on oikeus ikääntyä arvokkaasti ja saada tarvitsemansa palvelut.

3. Kuka kotonasi siivoaa?

— Siivoamme aika pitkälti yhdessä mieheni kanssa kotona. Nyt loppuraskauden aikana on mieheni joutunut ottamaan enemmän vastuuta siivouksesta, kun en ole juuri pystynyt siihen osallistumaan.

4. Mitä harrastat?

— Vapaa-aikani kuluu erilaisten järjestöjen parissa, kotia laittaessa valmiiksi tulevaa vauvaa varten, sekä kuntoliikunnan ja askartelun parissa. Rakastan zumbaamista ja teatteria.

5. Mihin uskot?

— Minä uskon parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen. Siihen, että meistä jokaisella on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet elää ja olla, sekä tehdä jotain suurta.

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa eteläkymenlaaksolaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua lisää Kymen Sanomien vaalikoneessa.