Ehdokashaastattelu: Katja Andrejev korostaa epäitsekkyyttä ”Tärkeää on kohdella kaikkia hyvin”

Kimmo Seppälä

Rakkauden kaksoiskäsky on Katja Andrejevin elämän kantava voima.
Rakkauden kaksoiskäsky on Katja Andrejevin elämän kantava voima.

Haminalainen Katja Andrejev on Vihreiden ehdokas. 37-vuotias Andrejev on ammatillisen koulutuksen tiimipäällikkö ja hän on kolmatta kertaa ehdolla eduskuntaan.

1. Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

Kansanedustajan pitää osata kuunnella, kuulla ja verkostoitua - ne ovat aina olleet vahvuuksiani. Minulla on kokemusta niin paikallis-, alue- kuin valtakunnanpolitiikastakin. Olen tehnyt puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajana tiivistä yhteistyötä eduskuntaryhmän kanssa, eikä minulla ole ruusuisia kuvia päättäjän arjesta.

2. Mikä on sinulle tärkeää ja miksi?

Ihmiset ja inhimillisyys. Tärkeintä elämässä on kohdata lähimmäinen ja toimia epäitsekkäästi. Tämä maailma pyörii, kun välitetään siitä, mitä ympärillä on ja tapahtuu.Tämä näkyy siinä, miten muita ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä kohdellaan.

3. Kuka kotonasi siivoaa?

Aviomies pääasiassa. Kiireisessä arjessa kotityöt jaetaan ja minä vastaan yleensä enemmän ruoanlaitosta.

4. Mitä harrastat?

Laulua ja sekalaista liikuntaa silloin aikaa sille löytyy. Perheen kanssa geokätköillään ja kuljetaan museoissa. Lasten harrastuksista on tullut koko perheen harrastuksia ja musiikkiopisto kutsuu usein vanhempiakin,

5. Mihin uskot?

Lähimmäisen rakkauteen. Rakkauden kaksoiskäsky on elämäni kantava voima.

Kymen Sanomat esittelee vaalisarjassa eteläkymenlaaksolaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaiden ajatuksiin voi tutustua lisää Kymen Sanomien vaalikoneessa, jonka löydät tästä.