Yli 10 000 ääntä haalinut Juho Eerola: "Saamamme äänimäärä tarkoittaa sitä, ettei perussuomalaisia voida rajata hallitusneuvottelujen ulkopuolelle"

Juho Eerola kasvatti äänisalistaan edellisiin vaaleihin verrattuna viidenneksellä.

Kansanedustajamandaattinsa uusinut Juho Eerola uskoo, että perussuomalaisten ovelle tullaan kolkuttelemaan hallitusneuvottelujen alkaessa. 
Kansanedustajamandaattinsa uusinut Juho Eerola uskoo, että perussuomalaisten ovelle tullaan kolkuttelemaan hallitusneuvottelujen alkaessa. 

Kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola uusi paikkansa yli 10 000 äänen äänisaaliilla. Kasvua Eerolan neljän vuoden takaiseen äänimäärään karttui reilu viidennes.

— Puolueen tilanne näyttää juuri niin hyvältä kuin odotinkin, Eerola totesi.

— Kun hallitusneuvotteluja aletaan käydä, niin varmasti myös perussuomalaisten oveen tullaan koputtelemaan.

Puoleensa varapuheenjohtajana Eerola tulee myös itse osallistumaan mahdollisiin hallitusneuvotteluihin.

— Saamamme äänimäärä tarkoittaa sitä, ettei perussuomalaisia voida rajata hallitusneuvottelujen ulkopuolelle, vaikka sellaista viestiä on eräitä puolueilta lähtenytkin.

Halla-Ahon esiintymisistä nostetta

Perussuomalaisten noste alkoi Eerolan mukaan konkretisoitua vasta aivan viime viikkoina. Hän ei kiistänyt sitä, että esimerkiksi taannoiset Oulun ja Helsingin seksuaalirikostapaukset eivät olisi lisänneet perusuomalaisten suosiota.

— Puheenjohtajamme Jussi Halla-Ahon maltilliset ja asialliset esiintymiset julkisuudessa, etenkin televisiotenteissä ovat myös kasvattaneet puolueen kannatusta.

Eerola kertoi jo pitkään aistineensa vaalikentillä samanlaisia tunnelmia kuin perusuomalaisten edellisissä vaalivoitoissa vuonna 2011 ja 2015.

— Olemme kovalla työllä todistaneet sen, että olemme yhä se sama puolue, mikä olimme ennen sinisten erkaantumista perussuomalaisista kesällä 2017.

Tuskin unta ennen aamua

Vielä rahtua ennen lopullista vaalituloksen julistamista Eerola kamppaili tasapäin sosialidemokraattien Sirpa Paateron kanssa siitä, kumpi kerää kotikaupungissaan enemmän ääniä.

Neljät eduskuntavaalit, eurovaalit ja lukuisat kuntavaalit kokeneelle Eerolalle vaali-ilta on yhä yhtä jännittävä tilanne.

— Adrenaliiniryöppy on sitä luokkaa, että uni tuskin tulee silmän ennen aamun sarastusta.