Maria Koskinen siirtyy Kouvottarista Peli-Karhuihin – Roope Mäkelä:"Maria on hyvä puolustuspään pelaaja ja pystyy pysäyttämään vastustajan pelaajat"

31-vuotiaalla Koskisella on edessään vasta neljäs täysi kausi Korisliigassa. Opinnot veivät hänet vuosiksi kaupunkiin, jossa ei ollut korisliigatason joukkuetta.

Antti Kaarto

Maria Koskinen palaa ensi kaudeksi Kouvottarista Peli-Karhuihin vuoden sopimuksella. Arkistokuva.
Maria Koskinen palaa ensi kaudeksi Kouvottarista Peli-Karhuihin vuoden sopimuksella. Arkistokuva.

Maria Koskinen siirtyy vuoden sopimuksella Kouvottarista Peli-Karhuihin.

165-senttinen Koskinen oli menneellä kaudella Kouvottarien paras kotimainen pisteidentekijä 6,1 pisteen keskiarvolla.

Koskinen on tunnettu kovana puolustajana ja erittäin voitontahtoisena pelaajana. Hän oli voittamassa PeKassa Suomen Mestaruutta kaudella 2017–2018 ja siirtyi sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Kouvolaan.

– Maria on hyvä puolustuspään pelaaja ja pystyy pysäyttämään vastustajan hyvät pelaajat. Meillä on nyt tilaa hänen tyyppiselleen pelaajalle, koska viime kaudesta meiltä lähti pois parikin lyhyemmän pään pelaajaa, toteaa valmentaja Roope Mäkelä.

"PeKa on vakaa seura"

Koskiselle tuttuun joukkueeseen palaaminen on helppoa.

– PeKa on vakaa ja hyvin hoidettu seura ja tällaisena aikana se on tietysti pelaajalle vielä tärkeämpää. PeKa oli minuun yhteydessä aika nopeasti kauden jälkeen ja oli helppo päätös palata näin hyvään joukkueeseen ja hienoon seuraan.

Koskinen on tykästynyt Karhulaan ja on viihtynyt erinomaisesti työssään Karhulan yläkoulussa.

– PeKan edustaminen on minulle suuri kunnia.

Neljäs täysi kausi korisliigassa

Mäkelä toteaa, että Koskisen reitti korisliigapelaajaksi ei ole ollut tavanomainen.

– Vaikka Maria on 31-vuotias, alkaa hänellä vasta neljäs täysi kausi korisliigassa. Hän opiskeli välillä monta vuotta kaupungissa, jossa ei ole SM-tason koripallojoukkuetta, toteaa Mäkelä ja jatkaa:

– Maria on kehittynyt pelaajana pitkin harppauksin. On hauska nähdä mitä tulevalla kaudella tapahtuu.

PeKan sopimuspelaajat tulevalle kaudelle ovat Zykera Rice, Elena Melto, Elina Oravakangas, Noora Järvikangas, Amira Nyibong ja Maria Koskinen.