HBA:n päävalmentaja kiitti Peli-Karhujen kasvatustyötä — Roope Mäkelä toivoo PeKan jättäneelle Awak Kuierille vain parasta

Peli-Karhut ei häkeltynyt HBA:n vauhdista, vaan otti voiton kypsällä esityksellä.

Kai Skyttä

PeKan Daisha Simmons kunnostautui sekä hyökkäys- että puolustuskorilla. Arkistokuva.
PeKan Daisha Simmons kunnostautui sekä hyökkäys- että puolustuskorilla. Arkistokuva.

Peli-Karhut aloitti Mäkelänrinteen uintikeskuksessa vahvasti naisten Korisliigan ottelun Helsinki Basketball Academya vastaan. Vieraiden kymmenestä ensimmäisestä kolmen pisteen heitosta osui seitsemän, ja niiden myötä syntynyttä eroa HBA ei enää saanut kiinni.

Laura Lehtorannan kaksi kolmosta toisen neljänneksen alkuminuutilla kasvattivat eron 18 pisteeseen, minkä jälkeen HBA pysyi koko ottelun lopun ajan takaa-ajoasemassa. PeKa nappasi sarjapisteet korilukemin 84—66 (36—25).

HBA lähti nopeasti hyökkäyksiin ja pyrki puolustuksessakin tekemään tiukasti jalkatyötä, mutta ottelun hallinta pysyi selvästi kotkalaisilla.

PeKan valmentaja Roope Mäkelä olikin joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

— Meiltä erittäin hyvä peli, olemme nousemassa aallonpohjasta. Pelasimme ehjästi ja kypsästi. Prässiä vastaankin rankaisimme hyvin, vaikka emme ole harjoitelleet prässin purkua. Ja kolmosemmekin upposivat hyvällä prosentilla.

PeKan Megan Mullings puolusti vahvasti ja osui myös hyökkäyspäässä, 28 pistettä 31 minuutissa lämmittivät valmentaja Mäkelääkin.

— Mullingsilta jo toinen ihan huikea peli, hän on hurjassa vireessä.

"Awak saa maksaa lipun"

Awak Kuierin siirtyminen kesken kauden PeKasta HBA:han ei ainakaan enää suurempia tunteita herättänyt.

Sentterin peliaika on helsinkiläisjoukkueessa toki yli tuplaantunut, mutta joukkueiden tasoeron kuromiseen siirto ei tietenkään vielä riitä. Mäkelä keventelikin maalaillessaan Kuierille erinomaista tulevaisuutta.

— HBA pitää vauhtia nuoruuden innolla, ja moni joukkue häviää vielä täällä, kun Awak siirtyi tänne. Liikutimme hyvin palloa, ja osuimme korin alta silloin, kun Awak oli vaihdossa. Peliminuutit on ansaittava, ja pitää kuitenkin muistaa, että olemme kilpaurheilusarjassa.

— Välitän Awakista ja toivon hänelle vain parasta. Sitten kun Awak pelaa WNBA:ssa, käyn katsomassa pelin. Hän saa maksaa lipun.

PeKalle kehut naiskoriksesta

HBA:n valmentaja Pekka Salminen puolestaan kehui kasvattajaseuraa.

— Tänään emme olisi voineet mitään, vaikka olisimme tehneet mitä. PeKa on meille ikävä vastus molemmissa päissä kenttää, tämä oli heiltä taktisesti kypsä esitys.

— On hienoa, että on seuroja kuin PeKa, joista tulee tällaisia pelaajia (kuin Kuier). Jos vastaavia seuroja olisi enemmän, Suomen naiskoris voisi paljon paremmin.

Takapelaajat onnistuivat

HBA:n peliä pyörittävästä ja korinteosta eniten vastaavasta kaksikosta paremmin onnistui Lotta-Maj Lahtinen, Sara Bejedi sen sijaan ei ollut parhaimmillaan.

Mäkelä kehuikin aiheesta takapelaajiaan, joista varsinkin Daisha Simmons onnistui eri osa-alueilla, kun pisteiden ja levypallojen lisäksi tilastoriville kertyi koriinjohtavia syöttöjä ja muutama torjuntakin.

— Simmons pelasi 36 minuuttia ja oli loistava. Hän ja Maria Koskinen puolustivat Bejediä aivan hemmetin hyvin.

PeKan ottelut jatkuvat sunnuntaina. Joukkue kohtaa Karhuvuoressa liigan hännillä olevan Äänekosken Huiman.

Helmi Basket—PeKa 66—84 (25—36)

HBA: Lotta-Maj Lahtinen 17/4/5 syöttöä, Sara Bejedi 13/5, Awak Kuier 7/8/3 torjuntaa.

PeKa: Megan Mullings 28/5, Laura Lehtoranta 6/1, Maria Koskinen 4/2, Elina Oravakangas 0/2, Daisha Simmons 17/8/8 syöttöä, Anissa Pounds 8/7/7s, Amira Nyibong 5/0, Ella Koukkula 0/0, Akilah Sims 15/14.