KTP:llä liuta runkomiehiä sivussa, nuoret paikkaajat onnistuivat erinomaisesti murskavoitossa – "Täytyy olla tosi tyytyväinen"

KTP ratkaisi cup-ottelun MP:tä vastaan vartissa. Maaliskuussa ensimmäisellä pudotuskierroksella Kotkaan saapuu liigajoukkue.

Antti Kaarto

Taaniel Usta karkasi MP:n puolustukselta. Lähimpänä pinnisteli Vincent Bikana.
Taaniel Usta karkasi MP:n puolustukselta. Lähimpänä pinnisteli Vincent Bikana.

KTP pääsi lauantaina pelaamaan viimeisen Suomen cupin lohkovaiheen ottelun paineettomasti, sillä jatkopaikka oli jo varmistettu.

Usean avainpelaajan puuttuminenkaan ei haitannut – päinvastoin – kun KTP ratkaisi ottelun viidessätoista minuutissa. Ykköseen tulevaksi kaudeksi noussut Mikkelin Palloilijat jäi lopulta jalkoihin lukemin 4–1 (4–0).

– Paljon oli pelaajia pois, mutta ne ketkä pelasivat, pelasivat todella hyvin, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter kiitteli.

3–0 on vieraille ikävä startti, varsinkin Kotkassa

Ottelu eteni maalittomana ainoastaan kahdeksan minuuttia, kun KTP avasi maalihanat. Seitsemässä minuutissa se takoi peräti kolme maalia, kun Antti Mäkijärvi, Thomas Agyiri ja Zakaria Beglarishvili onnistuivat.

– Alku menee valmentajan piikkiin, sillä lähdimme kokeilemaan rohkeasti uutta ryhmitystä. 3–0 on paha startti missä vaan ja varsinkin Kotkassa, MP-valmentaja Juha Pasoja harmitteli.

KTP:n Valtteri Vesiaho teki vielä ensimmäisen puoliajan loppuun 4–0-maalin. Tappiollakin jatkopaikan Suomen cupissa varmistanut MP pystyi enää lähteä taistelemaan pesäpallomaisesti jaksovoitosta.

– Lähdimme hakemaan ainoastaan jaksovoittoa ja sitä kautta rankkareita, Pasoja vitsaili.

– No niitähän ei jalkapallossa ole, mutta haimme toiselta jaksolta hyvää tulosta ja sen saimme.

Antti Kaarto

Valtteri Vesiaho (keskellä) otti 4 –0-maalin jälkeen onnitteluja vastaan Juuso Anttilalta ja Thomas Agyirilta.
Valtteri Vesiaho (keskellä) otti 4 –0-maalin jälkeen onnitteluja vastaan Juuso Anttilalta ja Thomas Agyirilta.

Nippu runkomiehiä sivussa, nuoret onnistuivat

KTP-kollega Arbeiter puolestaan myhäili tyytyväisyyttään.

– Pääsimme käyttämään hyväksi vastustajan uutta viiden alakertaa. Tosin harjoittelimme koko viikon 4-4-2-ryhmitystä vastaan.

– Täytyy olla tosi tyytyväinen, lukuun ottamatta viimeistä 20 minuuttia.

Kotijoukkueesta olivat pois muun muassa Paavo Voutilainen, Tuukka Kurki, Hindrek Ojamaa, Anton Eerola ja Nico Pietiläinen sekä vaihtopenkin puolella pysytelleet Matias Lindfors ja Anton Lepola.

Tarjotusta vastuusta kiittivät muun muassa hyvin onnistuneet Niklas Leinonen, Juuso Anttila ja Taaniel Usta. Parhaiten erottui kuitenkin tolppien väliin käsketty 19-vuotias Pyry Piirainen.

– Siihen nähden, että hän on armeijassa, niin hän oli hyvä yllätys, Arbeiter kehui.

Kolmatta kautta kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa aloittava Piirainen on jäänyt vähälle peliajalle, mutta lauantain otteiden perusteella 190-senttinen maalivahti ansaitsi enemmän vastuuta.

– Ei voi sanoa, että jos kerran onnistut, niin pelipaikka on varma. Minäkin voin kerran onnistua maalivahtina, Arbeiter hymyili.

– Mutta saa nähdä. Tänään hän oli loistava.

Liigajoukkue Kotkaan maaliskuussa

KTP voitti lohkonsa ja etenee 16 parhaan joukkoon varsinaiseen cup-kilpailuun.

Arvonta suoritetaan 2.–6. maaliskuuta välisenä aikana. Kahdeksan Veikkausliigan joukkuetta ovat samassa arvontakorissa ja kotiedun saavat alempisarjalaiset toisessa.

KTP kohtaa siis neljännesvälierissä kotikentällään liigajoukkueen. Ottelu on määrätty pelattavaksi 14. tai 15. maaliskuuta.

Ottelun maalit:

8. min 1–0: Taaniel Ustan karvaus tuottaa tulosta. Usta riistää pallon ja antaa viereen täydellisesti ajoitetun syötön. Antti Mäkijärvi pääsee sijoittamaan suoraan syötöstä pallon ohi kamerunilaisvahti Sammy N’Djockin.

11. min 2–0 :Thomas Agyiri murtautuu vasemmalta laidalta ja lähettää läheltä päätyrajaa keskityksen. MP-puolustaja Olli Kilpeläinen saa jalkansa väliin, mutta keskitys ohjautuu suoraan etukulmasta maaliin.

15. min 3–0: KTP:n Zakaria Beglarishvili pääsee N’Djockin huolimattomaan avaukseen väliin. Georgialaishyökkääjä harhauttelee aikansa, kunnes lähettää vasemmalla jalalla tarkan laukauksen takanurkkaan.

45. min 4–0: Beglarishvili antaa vapaapotkun oikealta. Pallo kimpoaa Ruxin vartalosta pilkun tuntumaan ja Valtteri Vesiaho on ensimmäisenä paikalla. Kilpeläinen on jälleen epäonnisesti välissä, kun laukaus painuu verkkoon.

88. min 4–1: KTP:n David Ramadingaye rikkoo brasialaishyökkääjä Firminoa kahdessakymmenessä metrissä. Antti-Ville Räisänen lähettää upean, kierteisen laukauksen etuylänurkkaan ja vesittää Pyry Piiraisen nollapelin.