KaVe hävisi taas viiden erän jännitysnäytelmän — pudotuspelien kotietu taitaa jäädä haaveeksi

Raimo Eerola

KaVen Marko Määttänen iski ohi LeKin Simo Puttosen (10) ja Sten Kruudan torjunnan. Takana isäntien Matti Palonen (12) ja Atte Rissanen.

Kotietu lentopallon 1-sarjan pudotuspeleihin on tavoittelemisen arvoinen asia. Sen todistivat Karhulan Veikot ja Lempäälän Kisa tänään Kotkassa, kun ne kamppailivat viiden erän jännitysnäytelmäänsä kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

LeKi voitti lopulta 3—2 (25—19, 29—31, 12—25, 25—22, 15—11) ja karkasi sarjataulukossa kolmen pisteen päähän kotkalaisista. Kun Kuortanekin voitti tänään, KaVe saanee tyytyä kamppailemaan kahdessa viimeisessä ottelussaan runkosarjan viidennestä sijasta VaLePan kanssa.

KaVe on nyt pisteen VaLePaa edellä. Kotkalaiset pelaavat vielä Maaningan Mahtia ja Nurmon Jymyä vastaan Kotkassa. VaLePan loput vastustajat ovat Aitolahden Riento vieraissa ja LeKi kotona.

LeKi vei tänään ensimmäisen erän selvästi, mutta toisessa kamppailtiin oikein tosissaan. Pitkän väännön ja 11 eräpallon jälkeen KaVe käänsi erän edukseen 31—29.

Kolmas erä ratkesi hyvissä ajoin isäntien eduksi ja neljännessäkin KaVella oli muutaman pisteen johto. Liigatasollakin rajusti rutinoitunut LeKi tuli kuitenkin takaa ja vei erän 25—22 ja jatkoi siitä ratkaisuerän voittoon lukemin 15—11.

KaVe on pelannut tällä kaudella seitsemän viiden erän ottelua ja hävinnyt niistä kuusi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat