HP:lla on tupaten täydessä Talviturnauksessaan mukana 13 omaa juniorijoukkuetta — Jouni ”Keila” Kylmälä palasi seitsemän vuoden tauon jälkeen pesäpallon pariin C-poikien pelinjohtajana

HP tekee päätöksen uudesta junioripäälliköstä helmikuun aikana.

Antti Kaarto

HP:n Janne Nakari sivalsi juoksun Hyvinkään Tahkoa vastaan.
HP:n Janne Nakari sivalsi juoksun Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Haminan Palloilijoiden Talviturnaus pitää viikonloppuna Ruonalan urheiluhallin käytössä kellon ympäri ja vähän enemmänkin. Perjantai oli C-juniorien päivä, ja HP:n pojat aloittivat pelit jo aamukahdeksalta.

HP voitti Roihun 7—1 sekä hävisi KPL:lle 1—16 ja Tahkolle 4—9. Roihu ja Tahko pelaavat HP:n kanssa kesällä samassa sarjassa.

— Meillä on pelisarjajoukkue eli tavallaan harrastajajoukkue, KPL:llä taisi olla kilpasarjan porukka. Oli positiivinen päivä, HP:n pelinjohtaja Jouni Kylmälä sanoi.

HP:llä on vain 11 C-poikaa (s. 2003—04) , ja muutaman sairastumisen vuoksi joukkuetta oli täydennetty D-pojilla (s. 2005—06). Joukkueet tekevät muutenkin tiivistä yhteistyötä. D-poikia valmentaa Vesa Toikka.

— Olemme Vesselin kanssa puhuneet, että yhtenäistämme harjoittelua. Ensi kaudeksi voitaisiin muodostaa kaksi C-poikien joukkuetta, toinen kilpasarjaan ja toinen pelisarjaan. Toivottavasti toteutuu, Kylmälä sanoi.

Uusia omia edustuspelaajia tulossa?

Junioreita tarvitaan Kylmälän mukaan lisää, mutta laatua on nykyisissäkin.

— Jos kaikki C-pojat ja D-pojat jatkavat pelaamista, meillä voisi viiden vuoden päästä olla aikuisten joukkue pelkästään omista pojista. Meidän joukkueessamme on 4—6 pelaajaa, jotka voisivat päästä edustusjoukkueeseen asti.

C-pojat pelaavat kesällä C-poikien aluesarjaa ja C-poikien valtakunnallisella leirillä siis pelisarjaa. Kylmälän mukaan helmikuiset hallipelit, vaikkakin katon ja vajaan tunnin peliajan rajoittamia ovatkin, palvelevat valmistautumista hyvin.

— On näistä hyötyä ehdottomasti. Meidän joukkueemme ei ole ollut vielä kovin kauan yhdessä, ja pelit auttavat meitä tutustumaan toisiimme.

Kylmälä itse kertoo olevansa jälleen ”aivan innoissaan” pesäpallosta. Lempinimellä ”Keila” tunnettu Kylmälä pelasi HP:n edustusjoukkueessa vielä superpesiskarsinnat syksyllä 2011 (Alajärvi voitti Ykköspesiksen finaalisarjan), sen jälkeen pesis jäi.

— Jotain ”juovuspalloa” olen huvikseni välillä pelaillut. Kiva olla taas kunnolla mukana.

Junioripäälliköstä päätös helmikuussa

Talviturnaukseen osallistuu 53 joukkuetta, jotka pelaavat torstaista sunnuntaihin yhteensä 77 ottelua.

— Se on maksimimäärä neljään päivään. Tämä on Etelä-Suomen isoin turnaus, joka tulee heti täyteen. Ehkä joskus voisi pelata pidemmänkin turnauksen, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi pohti.

HP:llä on turnauksessa mukana 13 joukkuetta. Seura etsii parhaillaan junioripäällikköä, jonka palkkaamiseen se on saanut Pesäpalloliitolta avustusta.

— On ollut hyviä hakijoita ja muutamia on haastateltukin. Teemme päätöksiä helmikuun aikana. Juniorijoukkueita on niin paljon, että kyllä niiden pyörittämiseen joku henkilö tarvitaan.