Mikko Korhonen tukevassa johdossa päätöspäivään — Pulkkanen paransi peliään

Mikko Korhonen johtaa golfin Euroopan-kiertueen kilpailua Itävallassa. Kymen Golfin Tapio Pulkkanen paransi peliään perjantaista.

James Marsh/BPI/REX/All Over Press

Mikko Korhonen on pelannut aikaisemminkin hyvin Itävallassa. Viime vuonna hän sijoittui kisassa toiseksi.

Helsinkiläisellä Mikko Korhosella on sunnuntaina golfuransa toistaiseksi paras tilaisuus voittaa Euroopan-kiertueen kilpailu.

Korhonen johtaa Itävallassa Wienin lähistöllä pelattavaa kisaa peräti viidellä lyönnillä ennen sunnuntain päätöskierrosta.

Lauantain kierrokselle Korhonen lähti johtoasemassa ja lisäsi mestarillisesti etumatkaansa.

Korhonen selvitti Diamond Country Clubin kentän kolmantena päivänä peräkkäin ilman bogeja, tällä kertaa 68 lyönnillä. Kun birdie-reikiä on kertynyt 13, yhteistulos on 13 alle par-luvun. Kisan toisena pelaa Etelä-Afrikan Justin Walters, joka on viiden lyönnin päässä johtopaikasta.

— Olen todella innoissani. Olen urallani ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa, joten odotan huomista innolla. Olen osunut väyliin ja viheriöihin ja onnistunut tiputtamaan muutaman putin. Siinäpä se oikeastaan on. Lyöminen on tuntunut hyvältä koko viikon, ja olen päässyt hyvin sinuiksi viheriöiden vauhdin kanssa, Korhonen sanoi.

Tämä kenttä näyttää sopivan Korhoselle mainiosti, sillä viime vuonna hän sijoittui tässä samassa kilpailussa toiseksi.

Korhonen aikoo jatkaa kisaa samalla kaavalla.

— Pelaan samalla tavalla kuin tähänkin asti ja pidän kiinni pelisuunnitelmastani. Ei siitä sen enempää. Se on toiminut kolme päivää ja jatketaan siitä lyönti kerrallaan, hän suunnitteli.

Korhonen lähtee viimeiselle kierrokselle sunnuntaina kello 13.15 Suomen aikaa.

"Eilisen sähellyksen jälkeen tämä oli hyvä kierros"

Avauskierroksen lyönnin verran Korhosta paremmin pelannut Tapio Pulkkanen epäonnistui pahasti toisella kierroksella (76).

Lauantaina Pulkkanen rakensi vahvan kirin ja teki kierroksen lopulla neljä peräkkäistä birdieä. Kierrostulos 69 nosti sijoituksen 18 pykälää 20:nneksi.

— Etuysi oli tänään vähän nihkeä. En saanut rakennettu paikkoja. Takalenkillä alkoi lyönti ja putti toimia hyvin, neljän birdien juna loppuun maistui. Eilisen sähellyksen jälkeen tämä oli hyvä kierros, Pulkkanen sanoi golfpiste.comille.