Kotka Eaglesin kausi sai arvoisensa päätöksen ja poika pääsi saunaan — Katso tunnelmat voitonjuhlista!

Kotka Eaglesin miesten joukkue juhli tunteikkaasti viikonlopun aikana Spagettimaljan voittoa.

Raimo Eerola 

Pokaali nousi yläilmoihin huutojen kera.
Pokaali nousi yläilmoihin huutojen kera.

Tasan vuosi sitten miesten amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan Spagettimaljassa Kotka Eagles joutui taipumaan kirpaisevasti Helsinki Wolverines-joukkueelle. Tänä vuonna Eagles otti kuitenkin omansa. Illan hämärtyessä hieman kello kymmenen jälkeen Arto Tolsa -areenalla julistettiin 1. divisioonan voittajaksi Eagles. Pori Bears ei voinut paremmalleen mitään ottelun päättyessä luvuin 30—20.

— Meillä oli itsevarma olo, mutta kyllä kaikkia jännitti ennen ottelua ja yöunet jäivät vähiin. Pori oli selkeästi sarjan toiseksi paras joukkue, pelintekijä ja valmentaja Niclas Carpelan kommentoi.

Puntti tutisi, mutta kantti kesti

Eagles sai urakoida finaalissa kauden tiukimman ottelunsa Porin painaessa päälle kovaa. Kotkalaiset kävivät ottelun alussa jo 14—0 johdossa, mutta vieraat tasoittivat ottelun nopeasti tilanteeseen 14—6. Carpelanin mukaan joukkue sai ottelun edetessä omaa peliään paremmin käyntiin.

— Heidän maalinsa jälkeen alkoi vähän meillä puntti tutisemaan, mutta saimme onneksi oman draivimme päälle ja vietyä palloa maaliin.

Raimo Eerola 

Ville Hämäläinen ja Mika Luoma yhteiskuvassa.
Ville Hämäläinen ja Mika Luoma yhteiskuvassa.

Eagles ei hävinnyt kauden aikana yhtäkään ottelua. Syy joukkueen ylivoimaisuuteen löytyy osittain joukkueen kivenkovasta perusrungosta, joka väläytteli potentiaaliaan jo viime kaudella.

— Olimme jo viime vuonna rakentaneet hyvää joukkuetta, ja saimme pidettyä rungon kasassa. Pääsimme heti kauden alussa jatkamaan siitä, mihin viime vuona jäimme.

— Takakenttä oli heikkoutemme viime vuonna, mutta saimme tälle kaudelle sinne osastolle pari erittäin hyvää vahvistusta, Carpelan ruoti.

Ei nousua liigaan

Nousua Vaahteraliigan ensi kaudeksi tuskin tapahtuu. Carpelan muistuttaa, että vielä vuonna 2016 joukkue pelasi vasta 3. divisioonaa, joten joukkue taustaorganisaatioineen vaatii vielä lisäaikaa kypsyäkseen.

— Pitää rakentaa vielä enemmän pohjaa. Meidän organisaatiomme on aika ohut ja siellä on vähän porukkaa. Nousu toisi lisää vaatimuksia ja velvoitteita jo liitonkin puolelta.

— Moni joukkue on siellä (Vaahteraliigassa) käynyt kokeilemassa ja tullut maitojunalla takaisin, me emme halua olla niitä joukkueita.

Saunaa ja tunteilua

Joukkue juhlisti onnistunutta kauttaan saunomalla jo lauantai-iltana, mutta voitonjuhlat jatkuivat tunnelmallisina vielä sunnuntaina aurinkoisessa säässä Kuusisen Kalamajassa.

— Olen pelannut lajia jo kauan. Minulla on ollut viimeksi näin hieno kausi ehkä 15 vuotta sitten, Carpelan tunteili joukkueen ympäröimänä.

— Tähän mestaruuteen tiivistyy paljon kaikkea, vaikea edes nimetä yhtä yksittäistä asiaa, Niko Hannulla lisää.

Joukkueelle mestaruus todella maistui. Treenit alkoivat jo lokakuun puolella ja jatkuivat tehostetusti pudotuspelien ajan. Myös sitoutumisen taso oli korkealla. Joukkueen nuoremmat pelaajat Ville Hämäläinen, Roy Kämppi ja Hannulla ajoivat Helsingistä Kotkaan harjoituksiin viikottain.

Raimo Eerola 

Joukkueen juhlintaan kuului sauna ja uinti.
Joukkueen juhlintaan kuului sauna ja uinti.

— He haluavat pelata Kotkalle, he eivät halua edustaa toistaiseksi muita kaupunkeja, Carpelan sanoo.

Raimo Eerola 

Kaikilla pelaajilla oli hymy herkässä sunnuntaina.
Kaikilla pelaajilla oli hymy herkässä sunnuntaina.

Raikuvan yhteislaulun ja musiikin seasta kuuluu tasaisin väliajoin huuto ”poika saunoo”. Missä kaikkialla poika on jo ehtinyt käydä?

Kysymykseen kuuluu useita vastauksia.

— Poika on saunonut.

— Poika on käynyt järvessä ja lahden pohjassa.

— Poika on hypännyt voltin katolta.

— Pojan matka on vasta alussa.