Takaisin polttolinjaan mielivä Henri Heikkilä jatkaa HP:ssä – "Oli makeampi nousu kuin viimeksi"

Raimo Eerola

Henri Heikkilä pelasi lähes koko kauden jokeripaidassa. Ville Veittikoski onnitteli Juoksun tuonutta Heikkilää toisessa Oulu-finaalissa.
Henri Heikkilä pelasi lähes koko kauden jokeripaidassa. Ville Veittikoski onnitteli Juoksun tuonutta Heikkilää toisessa Oulu-finaalissa.

Henri Heikkilä, 28, pelaa ensi kaudella Superpesistä Haminan Palloilijoissa.

Seuran oma kasvatti on pelannut HP:n miesten edustusjoukkueessa lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 2008. Ainoa poikkeusvuosi oli 2012, jolloin Heikkilä pelasi Superpesistä KPL:ssä.

Heikkilälle tarjottiin jatkosopimusta jo kauden aikana, mutta hän päätti odottaa pelien loppumista.

– Halusin pelata pelit ensin pois enkä ajatella tulevaa. Muutaman viime vuoden aikana olen pohtinut, vieläkö pelit jatkuvat vai lopetanko, mutta nyt oli niin hyvä kausi alla, etten edes ajatellut lopettamista, Heikkilä kertoo.

Heikkilä oli Ykköspesiksen kärkijehu useammassakin tilastossa. 16 runkosarjaottelussa hän löi 93 kärkilyöntiä, mikä oli sarjan paras suositus. Kärkilyöntien onnistumisprosentti oli huikea 80,86 ja paras niistä pelaajista, jotka pelasivat enemmän kuin yhden sarjaottelun.

Runkosarjan etenijätilastossa Heikkilä jakoi ykkössijan 23 tuodulla juoksullaan.

– Sisäpelillisesti tämä oli mielestäni urani paras ja tasaisin kausi, Heikkilä sanoo.

Jokerin rooli vaati totuttelua

Ulkopeli jäi koko lailla pelaamatta. Heikkilä kävi viime talvena nivusleikkauksessa ja pääsi harjoittelemaan vasta maaliskuussa.

– Se meni niin pitkään, että puhuimme valmennuksen kanssa, että pääpaino kaudessa on pysyä ehjänä ja pelata pääasiassa jokerina.

Heikkilä suoriutui etenijä-vaihtajajokerin tehtävistään erinomaisesti, kuten tilastot kertovat. Jokerin rooli oli lopulta "ihan jees".

– Alkukaudesta tuntui vaikealta. Jos ei tullut heti onnistumisia, niin piti todella herätellä itseään. Mieluisin pelipaikka olisi polttolinjassa. Tavoitteena on talven aikana panostaa erityisesti ulkopeliin, jotta minulla olisi mahdollisuus mahtua kentälle ensi kaudella, Heikkilä sanoo.

Hän oli mukana nostamassa HP:tä Superpesikseen myös Ykkösen kaudella 2017. Tuolloin nousu varmistui runkosarjan voitolla.

– Se oli silloin todennäköinen jo viikkoa ennen sarjan päättymistä. Nyt mentiin viikko bussissa Oulun väliä ja oltiin koko ajan puhki. Oli aika erilainen, ja täytyy sanoa, että makeampi nousu. Viides peli, jossa tuntui jo alussa siltä, ettemme ole voiton syrjässä kiinni. Oli kyllä todella upea nousu, Heikkilä maistelee viime sunnuntain tunnelmia.

Neljä tai viisi uutta pelaajaa tulossa

HP:llä on nyt sopimus ensi kaudesta kahdeksan pelaajan kanssa. Tiistaina nimen paperiin pisti lukkari Matias Hangasmaa, ja kauden aikana kerrottiin Joona Mäkelän, Nino Muuruvirran, Otso Mäkelän, Erik Lahden, Jere Heikkilän ja Elias Lahden jatkosopimuksista.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi arvioi, että tavoitteena on tuoda joukkueeseen neljästä viiteen uutta pelaajaa.

– Ensi viikolla tulee uutisia ulos. Samalla kerromme niistä tämän kauden pelaajista, jotka eivät jatka joukkueessa. Keskustelen vielä kaikkien poikien kanssa henkilökohtaisesti, Hovi kertoo.

HP:n naisten ensi kauden ykköspesisjoukkue julkistetaan tulevana lauantaina.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut