Selkäsauna Mestiksen mestarilta ei masentanut Titaaneita — ”Olisimme voineet lähteä varmistelemaan, mutta teemana oli laittaa kaikki peliin”

Tunnollinen puolustuspeli ja loppuun asti yrittäminen luovat kotkalaisille uskoa tulevaan Suomi-sarjan kauteen. Puolustukseen haetaan vielä lisävoimia.

Raimo Eerola

Ketterän Ville Paalanen yritti napata kiekkoa Titaanien Oskari Leväseltä.
Ketterän Ville Paalanen yritti napata kiekkoa Titaanien Oskari Leväseltä.

Titaanit hävisi odotetusti Imatran Ketterälle jääkiekon Suomen cupin kolmannen kierroksen lohkovaiheen ottelussa 1—8 (0—1, 0—4, 1—3). Ketterä jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon.

— Olisiko tässä ollut amatööri- ja ammattilaisjoukkueen ero. Tämä oli oiva oppitunti meille siitä, miten paljon pitää tehdä töitä, arveli Titaanien päävalmentaja Mika Iltola pelin jälkeen.

Ketterä voitti viime keväänä Mestiksen mestaruuden ja on myös Suomen cupin hallitseva mestari. Tasoeron pitikin näkyä kaukalossa.

— Odotettiin että tämä on meille puolustuspeliharjoitus. Ensimmäinen erä olikin vallan mainio. Merkkaukset omalla puolustusalueella pitivät hyvin, Iltola iloitsi.

”Kaikki peliin, se kehittää”

Ketterä pystyi yllättämään Titaanien maalivahdin Niilo Pussisen vain kerran avauserässä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

— Ketterän avausmaaliin johtanut tilanne lähti meidän vaihtovirheestämme, Iltola kommentoi.

Titaanit jaksoi taistella tuloksesta urhoollisesti vielä tovin toisessa erässä, mutta vauhtiin päästyään vieraat latoivat neljä maalia ja peli oli pelattu.

— Toisessa erässä alkoi näkyä väsymys. Jalka alkoi tippua pois pelistä, mutta joukkueen ilme pysyi hyvänä koko ajan.

Titaanien teemana oli pelata loppuun asti numeroista piittaamatta.

— Olisimme voineet lähteä varmistelemaan, mutta teemana oli laittaa kaikki peliin. Se kehittää, Iltola totesi.

Laine sai kostotällin

Ketterä hallitsi peliä alusta loppuun. Titaaneista vain Panu Laitisen johtama ykkösketju pystyi viemään kiekon Ketterän päätyyn pelaamalla satunnaisesti.

Laitinen loukkaantui kolmannessa erässä Ketterän pelaajan taklauksesta, mutta pystyi poistumaan kaukalosta onneksi omin avuin.

— Laitinen sai todennäköisesti aivotärähdyksen ja joutui tutkittavaksi sairaalaan, Iltola sanoi.

Myös Titaanien puolustaja Leevi Laine koki kovia, kun Ketterän pelaaja kosti saamansa taklauksen toisessa erässä. Katsomoon näytti selvästi, että kyseessä oli kyynärpäätaklaus, joka osui ainakin lähelle päätä.

— Kyseessä oli kosto, mutta kiekko oli pelattavissa pelaajien jaloissa. Kyseessä ei ollut kyynärpää, ja taklaus osui rintaan, tilanteessa lähietäisyydellä ollut erotuomari Jan Nordström selitti tilannetta.

Puolustukseen haetaan vielä yhtä

Titaanit aloittaa Suomi-sarjan vajaan kahden viikon kuluttua. Sitä ennen joukkue pelaa vielä yhden harjoitusottelun Porvoossa ensi torstaina.

— Pukuhuoneessa on positiivinen ilmapiiri. Kokoonpanon osalta hyökkäys alkaa olla tässä. Puolustukseen haetaan vielä pelaajaa, Iltola sanoi.

Vaihtoehtoja on ainakin yksi. Viime kaudella Jyväskylän D-Kiekossa pelannut 22-vuotias Aleksi Kivi saapuu työn perässä syyskuun lopussa Kotkaan ja on kiinnostunut pelaamaan Titaaneissa.

Asiat luistavat Ketterän leirissä

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen kertoi olevansa tyytyväinen joukkueen tilaan, kun Mestiksen runkosarjan alkuun on aikaa vajaa kolme viikkoa.

— Fysiikan osalta näyttää hyvältä. Pelaamisen rakentaminen on tietysti vielä kesken. Mielestäni olemme hyvässä vaiheessa, Lehtonen totesi.

Ketterä eteni odotetusti Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkoon kolmen joukkueen lohkosta.

— Eilen olimme hieman löysiä Kiekko-Espoota vastaan. Tänään korostimme suoraviivaisuutta ja pelasimme paremmin, Lehtonen näki.

Suomi-sarjassa pelaava Titaanit pyristeli aikansa vastaan, mutta taipui ylivoiman edessä.

— Titaanit puolusti ja pelimme meni pyörimiseksi, emmekä oikein päässeet maalintekoalueella. Kun aloimme laukoa enemmän, se avasi peliämme, Lehtonen kuvaili.

Luetuimmat