Kotka Eagles satsaa lisää paukkuja junioritoimintaan, jopa palkattu valmentaja harkinnassa — ”Sieltä saadaan tulevaisuuskin kukoistamaan”

Jenkkifutisseura Eagles aikoo kasvattaa juniorijoukkueidensa määrän yhdestä ainakin kolmeen. Kotkalaisnuorille on tullut menestystä ja maajoukkuekutsuja.

Antti Kaarto

Eaglesin Veeti Tähtinen ja Waltteri Puustinen ovat mukana nuorten maajoukkueleirityksessä. Essi Söderholm oli viime viikonloppuna naisten maajoukkueleirillä yhdessä Eaglesin Kaisa Hovin ja Laura Karhun kanssa.
Eaglesin Veeti Tähtinen ja Waltteri Puustinen ovat mukana nuorten maajoukkueleirityksessä. Essi Söderholm oli viime viikonloppuna naisten maajoukkueleirillä yhdessä Eaglesin Kaisa Hovin ja Laura Karhun kanssa.

Mainiosti aikuisten kilpasarjoissa menestynyt jenkkifutisseura Kotka Eagles yrittää saada nurmelle enemmän juniorijoukkueita.

Viime kaudella Eaglesillä oli jalkeilla 15-vuotiaiden joukkue, joka pelasi ikäluokan 2. divisioonassa. Lisäksi seura pyöritti jenkkifutiskoulua 7—10-vuotiaille. Ensi kaudella Eaglesilla on kolme, ehkä jopa neljä juniorijoukkuetta.

— 11-vuotiaiden, 15-vuotiaiden ja 17-vuotiaiden joukkueet ovat ensi kaudeksi varmoja, mutta lisää junioreita tarvitaan, jotta saamme aikaiseksi laadukkaampia treenejä, seuran puheenjohtaja Essi Söderholm sanoo.

Jalkeille nousee myös 13-vuotiaiden joukkue, jos siihen saadaan pelaajia.

Eagles järjestää lokakuussa kaksi ilmaista tutustumispäivää Ruonalan hallissa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vuosina 2002—2009 syntyneet pojat ja tytöt.

Juniorivalmentaja harkinnassa

Eaglesin miehet ylsivät päättyneellä kaudella 1. divisioonan finaaliin ja naiset 1. divisioonan välieriin. Vaikka nyt menee hyvin, jatkuvuutta tarvitaan.

— Olemme todellakin tosissamme junioripuolen kanssa. Sieltä saadaan tulevaisuuskin kukoistamaan. Näemme mahdollisimman paljon vaivaa, että tästä tulee hyvä juttu, Söderholm kuvailee junioripanoksia.

Seurassa on vakavasti harkittu ulkopuolisen juniorivalmentajan palkkaamista.

— Vaikka uusia seuratoimijoita on tullut mukaan, on tekijöissä vähän vajausta. Olemme pieni seura, mutta haluamme tarjota hyvää valmennusta, Söderholm perustelee mahdollista panostusta.

Maajoukkuekutsuja ropisee

Jo nykypanoksilla Kotkassa on saatu idätettyä hyviä pelaajanalkuja.

Kotkalaiset Waltteri Puustinen, Veeti Kuusela ja Toni Haltola kutsuttiin 19-vuotiaiden ensimmäiselle maajoukkueleirille. Eaglesissa uransa aloittanut kolmikko voitti kesällä Porvoon Butchersissa 17-vuotiaiden SM-kultaa ja 19-vuotiaiden hopeaa. 17-vuotiaissa pelasi Kotkasta myös Werneri Puustinen.

Eaglesin 15-vuotiaiden joukkueesta Veeti Tähtinen, 14, ehti jo käydä 17-vuotiaiden ensimmäisellä maajoukkueleirillä, ja hänet valittiin jatkoon seuraavaan leiritykseen. Kotkasta oli kutsuttu muitakin pelureita, mutta Tähtinen oli ainoa, joka leirille meni.

Eagle pelasi 2. divisioonassa neljä ottelua, joista joukkue voitti yhden.

— Meni ihan odotusten mukaan. Edelliskaudella pelasimme 13-vuotiaiden sarjassa viidellä viittä vastaan, nyt oli seitsemän seitsemää vastaan. Eikä meillä ole hirveästi pelaajia. Pari tappiota tuli silti vain muutamalla pisteellä, Tähtinen kertoo.

19-vuotiaiden maajoukkue lähtee lokakuussa PM-kisoihin Ruotsiin. Ensi vuonna odottavat EM-kilpailut.

Waltteri Puustinen, 17, on aiemmin pelannut 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Nyt hän korkkaa 19-vuotiaiden leirikuviot ja uskoo nousevansa myös kisakoneeseen.

— Ei Suomessa monta tyyppiä ole, jotka veisivät minua 100—0, hän sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut