KTP:llä on kärjessä Pahkasalon ja Multasen kokoisia aukkoja

KTP esiintyi räntäsateisessa cup-ottelussa edukseen, mutta tehoja kaivataan lisää.

Raimo Eerola

KTP:n Antti Mäkijärvi aiheutti huolta EIF:n maalilla.
KTP:n Antti Mäkijärvi aiheutti huolta EIF:n maalilla.

KTP jatkoi voittokulkuaan jalkapallon Suomen cupin lohkovaiheessa kukistamalla raaseporilaisen EIF:n maalein 2–1 (0–0). Räntäsateesta huolimatta ottelu pelattiin Arto Tolsa -areenalla.

– Alussa oli vähän kylmä, mutta enemmän vaikeuksia tuotti todella nopea alusta, KTP:n Tuomas Ollila kuvaili.

– Pelin alkaessa keli oli vielä ihan hyvä, mutta toisella jaksolla räntäkeli rupesi vaikuttamaan syöttöihin ja haltuunottoihin, KTP-valmentaja Ossi Virta näki.

KTP:n viime loppukaudelta tuttu pallonhallintapeli toimi ajankohtaan nähden hyvin. Suurin syy siihen on keskikentän pohjakaksikko Thomas Agyiri David Ramadingaye, joka helpottaa toppareiden avauspeliä tekemällä itsensä jatkuvaksi pelattavaksi.

AC Oulusta Kotkaan siirtynyt ja kapteenin nauhaa heti kantanut Ramadingaye joutui tosin jättämään kentän jo 40 minuutin pelin jälkeen.

– Valitettavasti kyse oli loukkaantumisesta, mutta en osaa sanoa sen vakavuudesta, Virta sanoi.

Maalinteosta kiikastaa

KTP hallitsi ottelua perinteistä loppumylläkkää lukuun ottamatta, mutta maalipaikoissaan se oli luvattoman tehoton. Syy on helppo löytää, sillä kliinisesti viimeistelevää hyökkääjää ei joukkueesta löydy.

– Laitapeli toimi tosi hyvin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeiset syötöt ja viimeistely eivät ehkä onnistuneet, Virta myönsi.

– (Aleksi) Pahkasalon ja (Kalle) Multasen kokoiset aukot pitäisi täyttää.

Kaksi maalia keskikenttäpelaajille. Niitä ei ole liikaa tullut. — Ossi Virta

Multasen siirto Italiaan oli ymmärrettävä, mutta Pahkasalosta luopumista ei voi kuin ihmetellä.

Viime kaudella väläytellyt Tuukka Kurki kantaa nyt ykköskärjen viittaa, mutta kaksikymppinen hyökkääjä tuntuu olevan parhaimmillaan energiaa tuovana vaihtopelaajana.

KTP etsiikin vahvistusta hyökkäyspäähän ja testissä on parhaillaan portugalilainen Oscar Vicente Mendes.

– En osaa sanoa mikä on lopullinen päätös. Vielä vähän mietitään, päävalmentaja Argo Arbeiterin puolesta kommentteja antanut Virta sanoi.

Raimo Eerola

5762444.jpg

Nico Pietiläisen taklaus kuumensi tunteita

Viime kaudella Kolmosessa 25 maalia rummuttanut Nico Pietiläinen sai myös puoli tuntia peliaikaa ja toi ainakin alasarjojen kovuutta kentälle. Saalistaja Pietiläinen ei ainakaan jätä tilanteita kesken ja yksi taklaus saikin EIF-ryhmän tunteet tulikuumiksi. Tekopaikkoihin Pietiläinenkään ei päässyt.

Kaksi, lähes identtistä, maalia KTP kuitenkin teki. Asialla olivat keskikenttäpelaajat Agyiri ja Kimi Kolsi. Molempien osuma syntyi noin 20 metristä EIF:n huonon purun seurauksena.

– Kaksi maalia keskikenttäpelaajille. Niitä ei ole liikaa tullut, Virta myhäili.

KTP:n uudistunut alakerta vaikuttaa viimekautista varmemmalta ja lupaavammalta myös ylöspäin pelatessa. Tosin viimeisellä varttitunnilla paniikki pääsi jälleen hiipimään päälle ja EIF:n Simon Lindholm pääsikin tekemään 2–1 -kavennusmaalin.

– Tietysti viisi vaihtoa vaikuttaa. En syytä vaihtomiehiä – ei ole nuorien poikien helppoa tulla tuollaiseen paikkaan sisään. Mutta ottelun loppuja meidän pitää parantaa, Virta vaati.

KTP:n cup-ottelut jatkuvat ensi lauantaina kotiottelulla helsinkiläistä Gnistania vastaan.