Roosa Lehtorannalle komea alku Belgiassa: 22 pistettä

Jukka Lehtoranta

Roosa Lehtoranta edusti PeKa-vuosiensa jälkeen kahden kauden ajan Tapiolan Honkaa.
Roosa Lehtoranta edusti PeKa-vuosiensa jälkeen kahden kauden ajan Tapiolan Honkaa.

Belgian Antwerpeniin siirtynyt kotkalaiskoripalloilija Roosa Lehtoranta aloitti ulkomaisen ammattilaisuransa komeasti. 22-vuotias debytantti heitti lauantaina uudelle seuralleen Antwerp Giantsille sarja-avauksessa 22 pistettä. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, sillä vierailija Liege Panthers voitti jatkoajalla 90—79.

Panthers oli ottelussa suursuosikki. Se pelaa Euro-cupissa, kun taas Giants oli viime kaudella Belgian liigassa toiseksi viimeinen.

Kotijoukkueen voitto oli kuitenkin hyvin lähellä.

Lehtoranta heitti varsinaisen peliajan lopussa kotijoukkueen vapaaheittoviivalta kolmen pisteen johtoon 70—67. Panthers tuli kuitenkin viime sekuntien kolmen pisteen heitolla tasoihin ja karkasi jatkoajalla selvään voittoon.

— Harmittava tappio, koska olimme voitossa kiinni 14 sekuntia ennen loppua, Lehtoranta sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

— Alku oli meiltä todella huono, mutta sitten saimme rytmistä kiinni. Itsellänikin ensimmäinen puoliaika oli vaikea, mutta pääsin toisella puoliajalla peliin mukaan muutaman onnistumisen jälkeen. Siitä se lähti sitten rullaamaan, Lehtoranta kommentoi.

Wahlgren vielä sivussa

Toisen entisen PeKa-pelaajan Saara Wahlgrenin edustama Sparta Laarne hävisi kotikentällään Basket Namur Capitalelle selvästi 57—85. Hyvinkään Pontevasta Belgiaan juuri kauden alla siirtynyt Wahlgren potee jalkavammaa eikä vielä pelannut.