Niko Ikävalko pukeekin todennäköisiin paikallispeleihin punaista — Myös Matias Tamminen ja Filipe Mello jättävät KTP:n

Ville Miettinen

Niko Ikävalko oli lokakuun HIFK-ottelussa ensimmäistä kertaa KTP:n avauskokoonpanossa sitten syyskuun 2017.
Niko Ikävalko oli lokakuun HIFK-ottelussa ensimmäistä kertaa KTP:n avauskokoonpanossa sitten syyskuun 2017.

Pitkään Kotkassa pelannut hyökkääjä Niko Ikävalko, 30, pelaa ensi kaudella Myllykosken Pallossa.

MyPa on vielä paperilla Kakkosen joukkue, mutta saanee paikan Ykkösestä PS Kemin pudottauduttua suoraan liigasta Kakkoseen. Näin Ikävalkon MyPa kohtaisi ensi kaudella KTP:n Ykkösen maakuntaderbyissä.

— En ajatellut lähteväni enää Kotkasta, mutta toisin kävi, ja erittäin innolla ja motivoituneena lähden kohti ensi kautta MyPan värejä edustaen, Ikävalko sanoo MyPan verkkosivuilla.

— Koen, että minulla on vielä tällä tasolla annettavaa, ja pystyn tekemään maaleja auttaen joukkuetta varsinkin hyökkäyspäässä. MyPalta löytyy hyviä hyökkääjiä jo omasta takaa, joten nyt lähdetään taistelemaan pelipaikasta. Kiva haaste vielä tässä vaiheessa uraa.

Ikävalko debytoi KooTeePeen liigajoukkueessa vuonna 2005. KooTeePeen ja KTP:n lisäksi hän on uransa varrella pelannut Hakassa, TPV:ssä ja IFK Mariehamnissa. Viime kaudella hän kärsi loukkaantumisista ja pelasi vain muutamassa ottelussa.

— Ikävalko on tältä alueelta ja viime kausien jälkeen äärimmäisen motivoitunut. Nikolla tulee olemaan todella iso rooli joukkueessa ensi kaudella. Hänen kokemuksensa tulee näkymään niin harjoituksissa ja otteluissa kuin myös kentän ulkopuolella. Joukkueemme on ensi kaudellakin nuori, joten olemme tietoisesti etsineet kokemusta ja johtajuutta, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoi seuran verkkosivuilla.

Tamminen Rovaniemelle, Mello Mikkeliin

KTP:n A- ja B-junioreissa kovaa jälkeä tehnyt ja edustusjoukkueessakin väläytellyt hyökkääjä Matias Tamminen, 17, siirtyy puolestaan liigajoukkue Rovaniemen Palloseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Myös KTP olisi halunnut pitää lupauksen riveissään.

— Matias on yli 190-senttinen kaveri, nopea, urheilullinen ja liikkuu luontevasti. Hänellä on sellainen profiili, joka herättää aina mielenkiintoa, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela kuvailee seuran verkkosivuilla.

— Tämä tulee olemaan iso haaste. Pääsen treenaamaan hyvässä ympäristössä sekä valmennuksessa, joka taatusti pystyy kehittämään nuorta pelaajaa, Tamminen sanoi tiedotteessa.

Kakkosen joukkue Mikkelin Palloilijat kiinnitti KTP:stä keskikenttäpelaaja Filipe Mellon, 27. Brasilialainen Mello kärsi viime kaudella hieman loukkaantumisista.

Juttua täydennetty Tammisen ja Mellon siirtouutisilla klo 17.37.

Luetuimmat