Kolumni: Ei kuntoilun kuulu olla hauskaa

Kolumni: Ei kuntoilun kuulu olla hauskaa

123 kilometriä ja 5400 hävitettyä kilokaloria. Siinä kahdeksan tunnin huhkimisen tulos Road to Kuopio –polkupyöräreissun ensimmäisellä etapilla Kouvolasta Mikkeliin. Parinkymmenen pyöräilijän joukon matka Etelä-Savon pääkaupunkiin sujui hyvin. Sää oli hieno, tuuli myötäinen, ja joukkio saapui etapin maaliin tunnin verran etuajassa.

Kymenlaakson Liikunnan toiminnanjohtajan Tommi Lehtisen ideoiman pyöräilytempauksen tarkoitus on herätellä ihmisiä ajattelemaan ennaltaehkäisevää terveystyötä. Tempaukseen osallistuu pyöräilijöitä muun muassa Careasta, HUS:sta, Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:stä, Liikkuva koulu -ohjelmasta, Utin jääkäripataljoonasta ja monesta muusta yhteisöstä.

Korostaisin mielelläni omaa sisukasta suoritustani avausetapilla. Perspektiiviin asetettuna se olisi kuitenkin tyhmää.

Ja kolmanneksi mukana on ihmemies Jaalasta.

Ensiksikin jotkut Utin sotilaat taittoivat matkan 31 kilometrin keskituntinopeudella. Näin heistä vilauksen lähtöpaikalla Kouvolassa. Meidän keskinopeutemme oli noin 19 kilometriä tunnissa.

Toiseksi mukana oli muutama Kouvolan Pyöräilijöiden polkija. He ottivat matkan Mikkeliin vain alkuverryttelynä ja polkivat samaan syssyyn takaisin.

Ja kolmanneksi mukana on ihmemies Jaalasta. 74-vuotias Ilkka Tokkola polki muina miehinä 1930-luvulta olevalla vaihteettomalla Sopu-pyörällä samaa tahtia meidän muiden kanssa. Vertailun vuoksi: minulla on käytössä lainapeli, 27-vaihteinen herkästi pyörivä suomalainen laatupyörä.

— Ei kuntoilun kuulu olla hauskaa. Tykkään kärsimyksestä, Tokkola sanoi.

Hän aikoo jatkaa matkaa tänään Pieksämäelle. Luvassa on 80 kilometrin pätkä, jonka kuvaillaan olevan helpohkoa, tasaista tietä.

Helpohko on tietysti suhteellinen käsite. Joni Kanerva ymmärtää sen ihan eri tavalla kuin edellisenä päivänä reitensä tönköiksi polkenut satunnainen harrastaja.

Jukka Lehtoranta

Ilkka Tokkola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat