KTP-Basketin DeAndre Daniels vakuutti heti, vaikka takana olivat vasta yhdet kunnon yöunet — Kalev-voitto miellytti Tomi Kamista, mutta tekemistä riittää ensi viikolla

KTP-Basketin DeAndre Daniels vakuutti heti, vaikka takana olivat vasta yhdet kunnon yöunet — Kalev-voitto miellytti Tomi Kamista, mutta tekemistä riittää ensi viikolla

KTP-Basket päätti harjoitusottelukautensa lauantaina Virossa voittamalla Tallinnan Kalev/TLÜ:n 106—86 (48—43).

Joukkueet kohtasivat jo perjantaina hyvin epävirallisessa harjoitusottelussa, jossa ei pidetty tilastoja.

— Kumpikin jengi halusi treenata, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kuittasi perjantain ottelun.

Lauantain voittopeli miellytti Kamista.

— Menemme selkeästi oikeaan suuntaan. Nyt, kun joukkue on viimeinkin kasassa, on kiva nähdä uusien vahvistuksien taidot.

Tuorein mies DeAndre Daniels jätti heti itsestään hyvän kuvan. 206-senttinen laituri heitti 23 minuutissa 20 pistettä. Kuudesta kahden pisteen yrityksestä upposi neljä, viidestä kolmen pisteen yrityksestä niin ikään neljä.

— Hän oli loistava, vaikka ehti nukkua ensimmäistä kertaa kunnolla vasta viime yönä. Hänen pelinsä oli todella vaivattoman näköistä. Hän on pitkä ja ulottuva, pystyy heittämään kaukaa ja tekemään koreja sisältä. Hyvältä näyttää, Kaminen kehui.

JayVaughn Pinkston ehti pelata vajaat 11 minuuttia ja heittää neljä pistettä ennen virhetilin täyttymistä.

Byron Wesley pelasi 31 minuuttia, pisteitä syntyi 23 ja koriinjohtaneita syöttöjä viisi. Viime kaudelta tuttu Kevin Langford oli toinen puolen tunnin mies tilastoilla 18/8.

— Hän oli todella hyvä. Ei pakota mitään suorituksia ja ottaa homman hanskaan. Hän toimii liimana joukkueessa, pitää paketin kasassa, Kaminen kiitti.

Peliaikaa jaettiin kaikille 13 miehelle. Kotimaisista pelaajista Michael Pounds heitti 11 pistettä ja Miika Heinonen seitsemän.

— Pirun kiva peli, ja nuorillekin tuli onnistumisia. Ensi viikolla on käytettävä harjoitukset todella tehokkaasti, jotta olemme samalla sivulla, kun sarja alkaa (ensi perjantaina), Kaminen sanoi.

— Täytyy jauhaa ihan hirveästi viisikkopelaamista sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Erikoistilanteita, kuten pääty- ja sivurajatilanteita on vasta vähän raapaistu. Pidetään kunnon boot camp (tehokas intensiivikurssi), Kaminen sanoi.

KTP:n pisteet/levypallot:

Byron Wesley 23/4/5 syöttöä, Eldar Skamo 6/1, Michael Pounds 11/2, Janne Lehtoranta 2/1, JayVaughn Pinkston 4/1, Miika Heinonen 7/6, Markus Rautasalo 2/2, Topias Kuukkanen 4/4, Kevin Langford 18/8, Emil Uotila 2/5, DeAndre Daniels 20/3, Okko Ailio 2/5, Joonas Lehtoranta 2/2.