Krista Tervon kova kunto kestää, nyt moukari lensi 71,35 – "Kiva kun sain heitettyä sinne minne pitikin"

Muutaman viikon vanha SE-tulos kesti 64 sentin erolla.

Lehtikuva/Mikko Stig

Krista Tervo hätyytteli Vantaalla muutaman viikon ikäistä SE-tulostaan.
Krista Tervo hätyytteli Vantaalla muutaman viikon ikäistä SE-tulostaan.

Krista Tervon kova alkukesän moukarikunto kestää. Kotkalainen SE-nainen säväytti lauantaina Vantaan Myyrmäessä voittamalla naisten moukarin loistotuloksella 71,35. Se jää vain 64 senttiä hänen aiemmin tänä vuonna Somerolla tekemästään Suomen ennätyksestä ja on Suomen kaikkien aikojen toiseksi pisin moukarikaari.

– Kiva kun sain heitettyä sinne minne pitikin, Tervo hehkutti tiedotteessa.

Tervolta mitattiin ensimmäisellä heitolla syntyneen voittotuloksen lisäksi vain 67,39 kantanut heitto, mutta rikki menneistä varsinkin viimeinen oli pitkä kaari.

– Olen tyytyväinen siihen, että sain heitettyä pitkälle vielä viimeisellä, vaikka se meni rikki. Tiedän, että tarvittaessa pystyy heittämään pitkälle vielä silloin, Tervo sanoi.

– Heitto kulki nyt teknisesti hyvin, ei ollut mitään ongelmia. Mutta ehkä meni välillä yliyrittämisen puolelle, kun halusin alkaa heittää kovaa. Sen kun joskus vielä oppisi, että heittäisi kovaa, mutta rennosti.

Sen kun joskus vielä oppisi, että heittäisi kovaa, mutta rennosti. — Krista Tervo

Paljonko kesän parhaassa on vielä parantamiseen varaa tällä erää?

– Ehkä sellainen 72 metriä plus voisi mennä, Tervo sanoo.

Silja Kosonenkin taas ennätyksen kimpussa

Kovassa kunnossa on myös toiseksi heittänyt Someron Esa Silja Kosonen. Hän oli toinen tuloksella 67,88. Hänen aiemmin tänä kesänä Somerolla heittämänsä 19-vuotiaiden SE on vain 11 senttiä parempi 67,99.

Miesten kilpailun voitti viimeisellä yrityksellään 76,41 heittänyt Kankaanpään Aaron Kangas. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli toinen ennätyksellään 74,46.