Kotkalainen Tapio Pulkkanen mukana Scottish Openissa — Konkarigolfaaja tähtää Euroopan Tourin finaalikisoihin

Hyvä sijoitus turnauksessa voisi poikia Tapio Pulkkaselle paikan Open Championship-turnaukseen.

EPA-EFE/MARTIN DOKOUPIL

Tapio Pulkkasen kausi on sujunut tähän asti kaksijakoisissa tunnelmissa.  Arkistokuva.
Tapio Pulkkasen kausi on sujunut tähän asti kaksijakoisissa tunnelmissa. Arkistokuva.

Kotkalainen Tapio Pulkkanen pelaa torstaina Scottish Openissa, joka on osa Euroopan Touria. Golfpisteen sivuston mukaan kilpailua isännöi Renaissance Club, joka sijaitsee Edinburghin koillispuolella North Berwickissä. Pulkkanen kertoo saapuneensa paikan päälle jo sunnuntaina. Tuntumaa kenttään on jo haettu, ja se vaikuttaa hänen mukaansa hyvältä.

— Kenttä sijaitsee meren rannassa. Täällä on kovat väylät ja muodokkaat viheriöt. Draiverilla saa lyödä melko paljon, se sopii minulle hyvin, Pulkkanen kertoo paikan päältä.

Scottish Open toimii kenraaliturnauksensa Brittien Open Championship-turnaukselle, jonka on määrä käynnistyä ensi viikolla. Hyvä sijoitus saattaisi poikia Pulkkaselle paikan mukaan kilpailuun.

— En ole sinne koskaan vielä päässyt, joten olisihan se hienoa olla mukana. Sijoitus kymmenen parhaan joukossa saattaisi mahdollistaa kisapaikan.

Monet golfin huippupelaajat ottavat osaa kenraaliturnaukseen, mikä nostaa kilpailun tasoa entisestään. Osallistujaluettelossa on paljon lajin huippunimiä.

— Tänne on tullut amerikkalaisia valmistautumaan Open Championship -turnausta varten. Täällä on kova taso ja kova porukka, vähän erilainen fiilis kuin normaalilla Euroopan Tourin kilpailulla.

— Täällä on satanut vettä jonkin verran ja se on muuttanut kenttää pehmeämmäksi. Uskon näiden olosuhteiden tuovan eurooppalaisille pienen etulyöntiaseman.

Ruuvia pitää vielä kiristää

Pulkkanen kertoo kauden sujuneen tähän asti kaksijakoisissa tunnelmissa.

— Alkukausi oli ihan ok, parempi kuin viime vuonna. Ei hyvä, mutta ei superhuonokaan. Syksyllä on paljon vielä kisoja tulossa. Tavoitteeni on päästä Euroopan Tourin finaalikisoihin. Sitä varten pitäisi vielä vähän kiristää tahtia ja hommia riittää.

Kisakiireiden keskeltä Pulkkasella oli aikaa lähettää terveisensä ammattilaiskentille mielivälle Elias Haavistolle, joka lähtee ensi kuussa uusiin ympyröihin yliopistogolfin pariin.

— Jossakin vaiheessa sponsorit ja muut jutut tulevat mukaan kuvioihin. Kannattaa tästä huolimatta keskittyä golfiin ja pelaamiseen, ja jättää vähemmälle muut kuviot, Pulkkanen neuvoo.

Tapio Pulkkanen Scottish Openin ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa) torstaina 11.7. klo 15.00.

Luetuimmat

Kommentoidut