Titaaneilla näkyi hyviä pelaamisen aihioita — Totaalinen hallinta kuihtui jatkoaikatappioksi

Titaaneilla näkyi hyviä pelaamisen aihioita — Totaalinen hallinta kuihtui jatkoaikatappioksi

Titaanien päävalmentaja Mika Iltola oli enimmäkseen tyytyväinen kotkalaisten syksyn toiseen harjoitusotteluun. Niin ikään Suomi-sarjassa pelaava, viime keväänä Titaanit karsintasarjaan marssittanut HC Giants voitti pitkään Titaanien hallussa olleen pelin jatkoajan jälkeen 3—2 (0—2, 0—0, 2—0, 1—0).

Giantsin kavennusmaali tuli ajassa 51.08 ja tasoitus ajassa 56.48.

— Hallitsimme ottelua totaalisesti 50 minuuttia. Lopputulos on pettymys, emme voi kuin mennä peilin eteen. Muuten todella hyvä peli, kovaa liikettä, paineistusta ja paikanvaihtoja. Näkyi juuri niitä pelaamisen aihioita, joita olemme harjoitelleet, Iltola sanoi.

Päätöserässä torjunnat merkittiin 16—6, mutta niin vain Giants teki kaksi maalia ja Titaanit nolla.

— Maalinteon vaikeus näkyi. Ammumme vieläkin liian vähän, vaikka saamme kiekkoja maalintekosektorille. Enemmän kuteja pitäisi tulla. Mutta tämä on vielä harjoittelua.

Iltola peluutti hyökkäysketjuja tasaisesti ylivoimatilanteita myöten. Avausmaalin iski vuonna 2001 syntynyt oma kasvatti Rene Hiekkataipale ja toisesta maalista vastasi kaksi vuotta vanhempi, KooKoon nuorista tullut Oskari Levänen syöttäjinä Panu Laitinen (s. 1996) ja Lauri Kuusisto (s. 1997).

— Tämä on nuori ryhmä. Tarkoitus on, että liikkeen kautta pelataan. Lämmitti rinnassa paljon, miten hyvin tänään liikuttiin, Iltola sanoi.

Etenkin pakistosta puuttui Hollolassa useita vakiomiehiä, kuten Ville Äijälä ja Tomi Keijonen. Testipelaajia Titaaneilla ei ollut matkassa.

Harjoitusottelut jatkuvat ensi keskiviikkona, jolloin Giants tekee vastavierailun Kotkaan.

Kokoonpano Hollolassa:

1. kenttä:

Valtteri Tamminen—Panu Laitinen—Roope Lantta

Arttu Räisänen—Markus Salminen

2. kenttä:

Elmeri Kotro—Erik Naroma—Oskari Levänen

Erkka Huttunen—Leevi Laine

3. kenttä:

Jere Koikkalainen—Leevi Pekkarinen—Mikke Lempiäinen

Lauri Kuusisto—Tatu Forsberg

4. hyökkäysketju:

Roope Eerola—Simo Eerola—Rene Hiekkataipale

Maalivahti: Santeri Levänen