Puolustava mestari saapuu vieraaksi KTP-Basketin kauden kotiavaukseen

Puolustava mestari saapuu vieraaksi KTP-Basketin kauden kotiavaukseen

KTP-Basket pelaa koripallokauden ensimmäisen kotiottelun tänään keskiviikkona Karhuvuoressa. Vastaan saapuu kahden edellisen kauden mestari Kauhajoen Karhubasket.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Korisliigan välierissä. Tuleva mestari porhalsi suoraan otteluvoitoin 4–0 finaaleihin. KTP korjasi lopulta pronssimitalit.

Joukkueilla on yhteistä historiaa myös pelaajaliikenteen osalta. Kotkalaisille tuttu Bojan Sarcevic aloittaa nyt jo seitsemännen kauden Kauhajoella. KTP:n nykyisistä pelaajista Joonas Lehtoranta vietti kaksi kautta Pohjanmaalla (2016—2018) ja Eldar Skamo neljä (2009—2013).

Molempia joukkueita ovat edustaneet myös muun muassa Devonne Giles, Juho Lehtoranta ja Samuli Vanttaja. Valmentajista Kotkaa ja Kauhajokea on käskyttänyt nykyinen Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.

Tämän kauden KTP aloitti viime perjantaina Lapualla, jossa isäntäjoukkue Korikobrat oli parempi 90–80. Kauhajoki ei ole vielä kotimaan kenttiä kolunnut europelien takia.

Karhu koki Mestarien liigan karsinnoissa äärimmäisen kitkerän tappion viime sunnuntaina Puolan Torunissa. Viimeisen sekunnin onnistunut kolmonen vei puolalaiset jatkoon.

— Karhubasket pelasi upean karsintasarjan Mestarien liigassa ja heillä onkin pienenä etulyöntiasemana kokemukset kovista otteluista. Takamieskaksikko (Jones, Sarcevic) on sarjan kärkitasoa ja heihin täytyy lyödä painetta. Kobrapeli vastaan on käsitelty ja joukkue lähteekin luottavaisin mieleen Karhun kaatoon, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen toteaa Koripalloliiton ennakossa.

KTP:n kokoonpano: JayVaghn Pinkston, Byron Wesley, DeAndre Daniels, Eldar Skamo, Michael Pounds, Janne Lehtoranta, Kevin Langford, Eero Hannikainen, Topias Kuukkanen ja Joonas Lehtoranta. Miika Heinosen pelaaminen on epävarmaa.

KTP—Kauhajoki, Korisliigaa Steveco Areenalla Karhuvuoressa kello 18.30.

Uusimmat uutiset