Päivän pelit: Hurjavireinen Awak Kuier PeKan vieraaksi – Titaanit käänsi fokuksen sarjapaikan säilyttämiseen

Kimmo Seppälä

Awak Kuier vieraili Karhuvuoren urheilutalossa viimeksi vuosi sitten tammikuussa. Pallon kanssa PeKan Brooke McCarty.
Awak Kuier vieraili Karhuvuoren urheilutalossa viimeksi vuosi sitten tammikuussa. Pallon kanssa PeKan Brooke McCarty.

PeKa—HBA, naisten korisliigaa Steveco-areenalla Karhuvuoressa kello 17.

Asetelma: Peli-Karhut palasi keskiviikkona naisten korisliigan kärkipaikalle murskavoitolla EBT:stä. 12 ottelun voittoputken katkaissut vierastappio Hongalle osoittautui siten tilapäiseksi häiriöksi. Tänään PeKan vieraaksi tulee Makelänrinteen urheilulukiolaisten HBA-Märsky, joka kukisti torstaina Hongan 83—78.

Seuraa häntä: HBA:n Awak Kuier teki torstaina Honkaa vastaan 47 pistettä ja otti 19 levypalloa. 18-vuotiaan PeKa-kasvatin pistemäärä on liigakauden ennätys ja sarjahistorian viidenneksi suurin yhdessä ottelussa.

194-senttinen superlupaus on liigan torjuntatilastossa ykkösenä ja levypallotilastossa viidentenä, mutta hän osaa paljon muutakin kuin hallita korin alla: Honkaa vastaan Kuier upotti yhdeksästä kolmen pisteen heitostaan kahdeksan.

Sanottua: — Tämä voi olla kotkalaisille pitkään aikaan viimeinen mahdollisuus nähdä Awak livenä (Kuier on ilmoittanut suuntaavansa Euroopan kentille ensi kaudeksi). Kannattaa tulla paikalle, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

— Meillä on alla selvä kotivoitto EBT:stä. Samaa hyvää puolustamista ja nopeaa hyökkäyspeliä olisi tarkoitus jatkaa myös HBA:ta vastaan.

Jukka Lehtoranta

Titaanien Ville Myyryläisellä (keskellä) oli asiaa FPS:n Rene Pylvänäiselle joulukuisessa suomisarjaottelussa Kotkassa.
Titaanien Ville Myyryläisellä (keskellä) oli asiaa FPS:n Rene Pylvänäiselle joulukuisessa suomisarjaottelussa Kotkassa.

Titaanit—Nokian Pyry, Suomi-sarjan jääkiekkoa Kotkan jäähallissa klo 17.

Asetelma: Titaanit on marraskuun 8. päivän jälkeen pelannut 14 jääkiekon suomisarjaottelua, ja voittanut niistä vain kaksi. 12 tappiosta viisi on tullut joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Alakulon seurauksena ei ole ihme, että kauden välitavoitteena ollut paikka ylemmässä jatkosarjassa on jo tavoittamattomissa. Se karkasi lopullisesti keskiviikkona, kun S-Kiekko voitti Muik Hockeyn ja venytti piste-eron liian suureksi. Titaanien fokus siirtyi nyt siihen, että sarjapaikka säilyy ilman karsintoja. Karsintaviiva on tällä hetkellä seitsemän pistettä Titaaneita perässä (HCIK).

Tänään kotkalaiset kohtaavat kotikaukalossa sarjakolmosen Nokian Pyryn. Sunnuntaina on edessä tärkeä reissu Kaarinaan HCIK:n vieraaksi.

Seuraa häntä: Titaanihyökkääjä Ville Myyryläinen saa illan ottelussa täyteen 200 kasvattajaseurassaan pelattua sarjaottelua. Myyryläinen, 26, on pelannut Titaanien edustusjoukkueessa keväästä 2011 asti ja kerännyt yhteensä 138 (77+61) tehopistettä.

Sanottua: — Olen syksystä asti sanonut, että tärkein asia on sarjapaikan varmistaminen ja vasta sen jälkeen tulevat nämä ylemmät loppusarjat ja mahdolliset pudotuspelit, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola sanoo.

— Nyt voimme ihan oikeasti lopettaa puheet ylempään jatkosarjaan pääsystä ja keskittää kaikki voimavarat jäljellä oleviin runkosarjan sekä alemman jatkosarjan peleihin.