Peli-Karhut jatkaa tuplamestari Roope Mäkelän komennossa — ”Sinänsä kiva, että kiinnostusta oli muuallakin, mutta PeKa oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto”

Pelaajasopimuksia ei vielä ole, mutta päävalmentaja uskoo, että PeKa saa jälleen jalkeille mestaruuteen kykenevän joukkueen.

Antti Kaarto

Roope Mäkelä antoi ohjeita PeKan pelaajille välieräottelussa Kouvottaria vastaan.
Roope Mäkelä antoi ohjeita PeKan pelaajille välieräottelussa Kouvottaria vastaan.

Mestarijoukkue jatkaa tutussa komennossa. Roope Mäkelä valmentaa naisten Korisliigan voittoa kahtena peräkkäisenä keväänä juhlinutta Peli-Karhuja myös tulevalla kaudella.

Mäkelä, 45, allekirjoitti yhden kauden mittaisen päävalmentajasopimuksen maanantai-iltana. Hän kertoo, että virityksiä oli muuallekin.

— Se olisi tarkoittanut perheelliselle miehelle muuttamista yksin toiselle puolelle Suomea. Sinänsä kiva, että oli kiinnostusta muuallakin, mutta Peli-Karhut oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan virityksessä oli kyse miesten edustusjoukkueen valmentamisesta ”aika kaukana Kotkasta”.

— Enkä edes tiedä, kuinka monta vaihtoehtoa heillä oli. Mukava jatkaa hienossa PeKan organisaatiossa, Mäkelä sanoo.

Tuleva kausi on PeKalle neljäs Mäkelän alaisuudessa. Ennen kahta mestaruutta, Mäkelän ensimmäisenä päävalmentajavuotena, PeKa sijoittui liigassa neljänneksi.

Mäkelä jatkaa kokoaikaista työskentelemistä Peli-Karhuille. Hänen työnkuvaansa kuuluu edustusjoukkueen valmentamisen ja akatemiavalmennuksen lisäksi varainhankintaa.

Apuvalmentajana jatkaa Petri Joukainen, jolle tuleva kausi on toinen PeKan edustusjoukkueen valmennustiimissä.

Soittokierrokselta ei täystyrmäystä

Yhdelläkään PeKan viime kauden pelaajista ei ole voimassaolevaa pelaajasopimusta.

— Uskon, että on jatkajia ja muutoksiakin tulee, mutta ihan hyvältä näyttää. Amerikkalaispelaajia tulee vaihtumaan, ja varmasti muutama kotimainenkin, Mäkelä sanoo.

— Taustaporukka on tehnyt töitä (pelaajasopimusten eteen), mutta seura halusi tehdä ensin sopimuksen valmentajan kanssa ja sitten vasta pelaajien kanssa. Tein alustavan soittokierroksen (viime kauden pelaajille), eikä sieltä täystyrmäystä tullut. En ole huolissani. Se, ettei pelaajia vielä ole, on normaalia tähän aikaan vuodesta.

Mäkelän mukaan PeKalla on eväät kasata jälleen joukkue, joka pystyy puolustamaan mestaruutta.

— Ilman muuta. Taloudelliset asiat ovat hyvin hanskassa, pystymme kasaamaan kilpailukykyisen joukkueen. Olemme velaton seura, ja hyvin sujuneiden loppupelien hyvät yleisömäärät johtavat taloudelliseen nollatulokseen. Se on urheilussa hyvä asia, kiitos paljon kotkalaisyleisölle, Mäkelä sanoo.

PeKan kauden yleisökeskiarvo, 449 katsojaa, oli liigan paras, samoin runkosarjan keskiarvo (351). Pudotuspelien yleisökeskiarvo oli 678, parempaan pystyi vain Kouvottaret (690).