PeKa taas cupin loppuotteluun – finaali EBT:tä vastaan pelataan Espoossa, mikä on Roope Mäkelän mielestä "käsittämätön juttu"

Vimpelin Veto kaatui välierässä 15 pisteellä.

Raimo Eerola

Elena Melto oli välieräottelun tähti. Hän heitti 19 pistettä ja otti 16 levypalloa. Arkistokuva.
Elena Melto oli välieräottelun tähti. Hän heitti 19 pistettä ja otti 16 levypalloa. Arkistokuva.

Naisten korisliigan kärkikaksikko Peli-Karhut ja Espoo BT ratkaisee keskenään myös Suomen cupin mestaruuden. Välierissä keskiviikkona PeKa voitti vieraskentällä Vimpelin Vedon 83–68 (43–29) ja EBT niin ikään vieraissa Kouvottaret 76–67 (36–34).

Finaali pelataan 14. helmikuuta Espoossa, mikä kummastuttaa PeKan päävalmentajaa Roope Mäkelää.

– Onhan tämä vähän käsittämätön juttu. Viime vuonna kotikenttä määräytyi sen mukaan kumpi finalisteista oli liigassa korkeammalla sen jälkeen, kun kaikki olivat pelanneet kerran kaikkia vastaan. Se tuntui reilulta, Mäkelä sanoi.

– Nyt se määräytyi kahdeksan sarjakierroksen perusteella, jolloin me ei oltu vielä pelattu EBT:tä vastaan. Molemmat olivat voittaneet kaikki ottelunsa, mutta EBT:llä oli parempi koriero, ja siksi me nyt menemme Espooseen.

PeKa on voittanut EBT:n sarjassa kahdesti ja on edelleen ilman yhtään tappiota. EBT on hävinnyt liigassa neljä kertaa.

– Mutta ei se mitään. Me olemme erittäin iloisia siitä, että olemme taas finaalissa. Ne ovat hienoja tapahtumia. Menemme Espooseen ja yritämme voittaa, Mäkelä sanoi.

PeKa voitti viime kaudella cupin finaalissa Kouvottaret. Cupvoittaja saa palkinnoksi pokaalin lisäksi 10 000 euroa. Hävinnyttä finalistia lohdutetaan 3 000 eurolla.

Enemmän rutiinilla kuin loistolla

Vimpelin PeKa kaatoi enemmän rutiininomaisella kuin loisteliaalla esityksellä.

Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme taas finaalissa. Ne ovat hienoja tapahtumia. — Roope Mäkelä

Kotkalaiset karkasivat ensimmäiselä kymmenminuuttisella 10 pisteen päähän ja tauolla eroa oli jo 14.

Mäkelä näki ottelun ratkenneen heti kolmannen neljänneksen alussa.

– Painotin tauolla kopissa alun tärkeyttä, ja voitettiin ensimmäinen minuutti 5–0. Eroa oli parikymmentä ja peli käytännössä sillä selvä. Jos oltaisiin hävitty se minuutti 5–0, meillä olisi ollut ihan uusi peli edessä, Mäkelä sanoi.

Melto hurjana levypallopelissä

PeKa-luotsi kehui joukkueensa puolustusta ja Elena Melton hurjaa levypallopeliä. Melto kahmi 28 minuutissa 16 irtopalloa, joista peräti 11 hyökkäyskorilla.

Pisteitä Melto heitti 19. Zykera Ricen illan saldo oli 17/10, Linda Lehtorannan 15/2/11 syyöttöä ja Anissa Poundsin 10/3.

– Vimpeli on hyvä levypallojoukkue, joten meidän 21 hyökkäyslevypalloa on kova määrä, Mäkelä sanoi.

– Meillä ei ollut sellainen loistava hyökkäyspäivä, joita välillä on ollut, mutta on hienoa, että pystymme voittamaan tälläkin tavalla.

Kuudetta pyttyä hakemaan

Peli-Karhut on voittanut naisten Suomen cupin viisi kertaa. EBT:llä cupmestaruuksia on kaksi, vuosilta 2008 ja 2011. Tuolloin seura pelasi Tapiolan Hongan kanssa yhteisellä joukkueella nimellä Espoo Team.

Uusimmat uutiset