HP aloitti tyttöjen superpesiksen voitolla, mutta ”paljon jäi parantamisen varaa”

Jukka Lehtoranta

HP:n ja Kuusankosken Puhti pelasivat tyttöjen superpesiksen avauskierroksen ottelun uusitulla Vallikentällä  maanantaina.
HP:n ja Kuusankosken Puhti pelasivat tyttöjen superpesiksen avauskierroksen ottelun uusitulla Vallikentällä maanantaina.

HP aloitti tyttöjen superpesiksen vakuuttavalla voitolla maanantaina. Paikallisvastustaja Kuusankosken Puhti kaatui Vallikentällä selvin luvuin 2—0 (7—1, 3—0).

— Voitto tuli, mutta emme kyllä pelanneet parasta peliämme, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

— Paljon jäi parantamisen varaa, mutta se on ymmärrettävää, sillä tämä oli vasta toinen peli tällä joukkueella. Se kyllä näkyi, Toikka sanoi.

HP:n kymmenen juoksua jakaantuivat tasaisesti kahdeksalle eri pelaajalle. Vain Sini Satama (1+1) ja Noora Pasi (2) löivät enemmän kuin yhden juoksun. Heidät myös palkittiin joukkueen parhaina.

— Oikeaan osoitteeseen menivät, Toikka sanoi palkinnoista.

HP:n tavoitteena on pelinjohtajan mukaan pääsy ylempään jatkosarjaan.

— Joukkue on kyllä edelleen hyvin nuori. Vain kolme pelaajaa (Petra Pakkanen, Nora Linden ja Anniina Salo) on vuonna 1999 syntyneitä. Kaikki muut ovat nuorempia.

HP pelaa seuraavan kerran ensi maanantaina Janakkalassa. Tyttöjen superpesisjoukkue muodostaa rungon myös HP:n naisjoukkueelle, joka tavoittelee nousua suomensarjasta ykköspesikseen. Naisten sarjakausi alkaa vajaan kahden viikon kuluttua lauantaina kotiottelulla Joensuuta vastaan.