Lipon hurja lyöntivire liikaa HP:lle

Toni Kohosen tähdittämä Oulun Lippo veti Vallikentälle 1325 katsojaa. Tuomarityöskentely puhutti haminalaisleirissä.

Raimo Eerola

HP:n Ville Harju onnistui lyömään kunnari ensimmäisellä jaksolla.

Ei sen näin pitänyt mennä. HP:n päävastustajiin lukeutuva Oulun Lippo oli lyönyt alle seitsemän juoksua per ottelu. HP taas oli pitänyt vastustajat keskimäärin reilussa viidessä juoksussa.

Sunnuntaina Lippo paukutti erinomaisella lyöntityöskentelyllä 14 juoksua HP:n räpyläkäden täristessä. Lopputuloksena HP joutui toteamaan vieraat paremmiksi lukemin 0—2 (8—11, 0—3).

— Oulu pelasin niin jäätävää sisäpeliä, että ei paremmasta väliä, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko niputti.

Ensimmäisellä jaksolla räpylä vuoti molemmissa leireissä. Pahin virhe sattui HP:n kolmoskoppari Ville Harjulle, jonka lukuvirheen seurauksena pallo pomppi maisemaan. Virhe maksoi kolme juoksua Lipon Markus Lehtiniemen kiertäessä kunnarin.

— Tekisi mieli sanoa, että olimme ulkona huonoja. Toisaalta vastustaja löi kotiutukset ensimmäisellä jaksolla 11/12 ja kahdeksan kertaa taisi pallo olla välissä, Kaikko sanoi.

— Yksittäisiä virheitä toki tuli ja vastustaja sai niistä otetta.

Syöttötuomari myönsi virheen

HP-lukkari Matias Hangasmaa oli vaikeuksissa syöttötuomarin linjan kanssa. Silmämääräisesti oikeilta näyttäneet syötöt tuomittiin järjestään mataliksi – Lipon kaaren huutaessa syöttötuomarille painetta.

— Lukkari riisutaan aseista. Mitä siinä voi tehdä, Hangasmaa kyseli.

— Eikä kyse ole vain tästä pelistä, vaan linja on usein liian korkea. Liian helposti näytetään mitä kaari huutaa, lukkari kritisoi.

Syöttötuomari Sari Palokari otti terveiset vastaan ja myönsi rehdisti virheensä.

— Linja oli ensimmäisellä jaksolla liian korkea ja sitä laskettiin toiselle jaksolle. Vasen käsi virheen merkiksi ylös.

Pelin sisällä oli juttuja, joita pitää parantaa. — Juho Kaikko

Tuomarityöskentelystä jäi jossiteltavaa toisellakin jaksolla, kun Mikko Mahlamäen kakkospuolen puhkaisusta ajolähtötilanteessa löytyi jälki viivan ulkopuolelta ja se tuomittiin laittomaksi.

Ei HP silti tuomareiden takia hävinnyt. Toisella jaksolla pelattiin viisi peräkkäistä vuoroa ilman juoksuja, kunnes Harju epäonnistui jälleen kopparin tehtävissä.

Oskari Salmela kiersi tyhjän kentän. Lippo löi vuoropariin vielä kaksi juoksua lisää ja HP jäi lopulta nollille.

— Vaikka lukemat olivat nuo, niin emme olleet hirveästi perässä - tilannemäärä oli aika tasoissa. Pelin sisällä oli juttuja, joita pitää parantaa. Toivottavasti tämä herätti ja tästä opittaisiin, Kaikko toivoi.

Seuraavaksi Pohjanmaan kiertue

HP:lta puuttui etenijäekspertti Jani Ahonen, jota olisi tarvittu kipeästi myös kopparin tontille. Edellispäivän hellepeli Simon Kiriä vastaan vaati veronsa ja kokoonpanoon nostettiin oma kasvatti Jere Heikkilä.

— Ahosella oli lihaskireyksiä, ei sen kummempaa. Katsoimme parhaaksi, että hän ei pelaa, Kaikko kertoi.

— Jere oli jo autossa lähdössä Jokioisiin pelaamaan suomensarjaa. Hän pelasi ennakkoluulottoman hienosti.

HP on tasaisessa kärkitaistelussa kakkosena. Ensi viikonloppuna edessä on Pohjanmaan kiertue, kun HP kohtaa lauantaina Vähänkyrön Viestin ja sunnuntaina Ylivieskan Kuulan.

Kommentoidut