Hangasmaa palasi HP:n harjoituksiin — ”Uskon, toivon ja koputan puuta, että hän pystyy pelaamaan”

Jukka Lehtoranta

HP.n lukkari Matias Hangasmaa on palannut sitkeän reisivamman jälkeen pesäpalloharjoituksiin. Hän nosteli syöttöjä lauantaina Ruissalon liikuntahallissa.
HP.n lukkari Matias Hangasmaa on palannut sitkeän reisivamman jälkeen pesäpalloharjoituksiin. Hän nosteli syöttöjä lauantaina Ruissalon liikuntahallissa.

Haminan Pallolijat jatkoi valmistautumista superpesiskauteen leiripäivällä Haminassa ja Kotkassa lauantaina. Joukkue oli kokonaisuudessaan koossa ensimmäisen kerran Imatran halli-SM-ottelujen jälkeen, ja pelinjohtaja Petri Pulliainen pääsi purkamaan pelaajilleen koottuja kokemuksia.

— Hävittiin siellä molemmat pelit (Kouvolalle 0—2 ja Hyvinkäälle 0—1), mutta niissä peleissä oli paljon hyvääkin. Meille tuli virheitä, jotka maksoivat jaksovoittoja, mutta pystyimme jo tässä vaiheessa pelaamaan uskottavasti ja antamaan rutinoiduille superin porukoille kunnon haasteen, Pulliainen sanoi.

— Virheitä tulee, koska olemme olleet vasta vähän yhdessä. Uskon, että kesällä pystymme kääntämään tällaisia pelejä voitoiksi.

Pulliainen tietää hyvin, ettei hänen joukkueensa tule taistelemaan Superpesiksen kärkisijoista. Kannattajille kelpaisi hyvin sarjapaikan uudistaminenkin.

— Sotkamo ja Vimpeli eivät ole meidän päävastustajiamme. Meidät varmaan rankataan suunnilleen samaan kastiin esimerkiksi Kankaanpään, Oulun, Imatran ja Tahkon kanssa, Pulliainen myöntää.

— Haluaisin kuitenkin, että uskaltaisimme pelata rohkeasti ja hyökätä myös kovempia joukkueita vastaan. Seiftisti pelaamalla on vaikea voittaa.

Käsijarru turhaan päällä

Harjoituspeleissä HP on Pulliaisen mielestä pelannut turhan varovasti, vähän kuin käsijarru päällä.

— Pelin jälkeen on sitten todettu, että ei se voittaminen olisi paljoa enempää vaatinut.

— Kyllä me tiedostamme missä mennään. Meillä on nyt pikkuisen kovempia ukkoja vastassa kuin Ykköspesiksessä, ja silloin pitää itsekin olla kova.

Pulliainen tunnetaan yllätysratkaisuihin pyrkivänä ja niihin pystyvänä pelinjohtajana.

Eikö se ole viuhkamiehestä kiinni, kuinka rohkeasti joukkue pelaa?

— On, mutta pitää olla realisti. Ei voi pyytää pelaajalta sellaista asiaa, jossa hän ei ole omimmillaan. Ei voi pyytää lyömään pomppua, jos mies ei ole sellaista koskaan lyönyt.

— Pitää tiedostaa pelaajan vahvuudet ja uskaltaa käyttää niitä.

Jukka Lehtoranta

Ville Aalto (oikealla) ja Juha Toikka sovittivat HP:n upouusia pelipaitoja.
Ville Aalto (oikealla) ja Juha Toikka sovittivat HP:n upouusia pelipaitoja.

HP pelaa ennen sarjakauden alkua vielä neljä harjoitusottelua.

Seuraava on Imatralla 14. huhtikuuta. Vapun aattona HP pelaa Vallikentällä Hyvinkäätä vastaan ja toukokuun ensimmäisellä viikolla vielä kertaalleen IPV:tä (Haminassa) ja Tahkoa (Hyvinkäällä) vastaan.

Superpesis alkaa sarjatulokkaan osalta keskiviikkona 9. toukokuuta kotiottelulla Joensuun Mailaa vastaan.

Hangasmaan reisi paranemaan päin

Tämän viikonlopun leirillä on mukana myös lukkari Matias Hangasmaa, joka on ollut tammikuusta asti sivussa takareisivamman takia. Hangasmaa harjoitteli kevyesti sivussa, kun muu joukkue teki rankempia harjoituksia vieressä.

— Vamma oli vakavampi kuin aluksi diagnosoitiin, mutta nyt Matias on onneksi saanut lääkäriltä luvan palata harjoituksiin. Se on meille iso asia, Pulliainen sanoi.

— Uskon, toivon ja koputan puuta, että 14. huhtikuuta mennessä hänellä on niin paljon treeniä alla, että hän pystyy pelaamaan.