KTP:n uusi valmentajakaksikko toimii työparina — Junioripuolelle hankitaan lisää tekijöitä

Raimo Eerola

Ossi Virta (vasemmalla) ja Jari-Pekka Gummerus eivät ole vielä keskustelleet tarkasta työnjaosta.
Ossi Virta (vasemmalla) ja Jari-Pekka Gummerus eivät ole vielä keskustelleet tarkasta työnjaosta.

KTP:n tulevan kauden valmentajavalinnoissa painoi tuttuus. Jari-Pekka Gummerus siirtyy edustusjoukkueen päävalmentajaksi FC KTP:n valmennuspäällikön paikalta. Kakkosmiehenä toimii seuran talenttivalmentaja Ossi Virta.

Monet odottivat valmentajajulkistusta jo aikaisemmin. Viipyminen viittasi ulkopuoliseen nimeen, ja seuran puheenjohtajan Jarkko Pippolan mukaan päävalmentajaa haravoitiinkin myös muualta kuin seuran omasta toimistosta.

— Kävimme läpi hyvän joukon ihmisiä, ja päädyimme seuran kannalta parhaaseen vaihtoehtoon. Aikataulua tärkeämpää oli hyvä tyyppi, Pippola sanoi.

Kova palo kentän laidalle

Gummerus oli mukana päävalmentajahakua tehneessä työryhmässä, ja antoi suostumuksensa tehtävään, kun sitä häneltä siinä yhteydessä kysyttiin. Ossi Virran kakkosvalmentajan pesti oli lyöty lukkoon jo ennen päävalmentajavalintaa.

— Vuoden tauon jälkeen minulla on kova palo päivittäisvalmentamiseen, Gummerus sanoi.

— Olemme tehneet Ossin kanssa töitä yhdessä. Rinnallani on hyvä kaveri. Emme ole vielä puhuneet työnjaosta. Toimimme pitkälti työparina omien vahvuuksiemme mukaan.

Kaksikko on luonut FC KTP:n junioripolkua ja päivittänyt seuran valmennuslinjauksen. Nyt kaikki joukkueet pikkujunnuista edustusjoukkueeseen pelaavat samalla tyylillä.

— Pyrimme siihen, että meillä on fiksuja pelaajia, jotka ratkaisevat tilanteet peliä edistävällä tavalla. Pyrimme pallonhallintaan ja etenemme linja kerrallaan. Menetyksen jälkeen yritämme saada pallon nopeasti takaisin, Gummerus tiivisti KTP:n pelikirjan.

Pyrin auttamaan nuoria kohti edustusjoukkuetta. - Ossi Virta

Ei pois juniorityöstä

Junioripolku painoi valmennuspäätöksessä. Virran mukaan valmentajakaksikko tuo linkkejä juniorien ja edustusjoukkueen välille. Hän jatkaa talenttivalmentajana, eli ohjaa lahjakkaimpia nuoria pienryhmissä ja henkilökohtaisesti.

— Pyrin auttamaan nuoria kohti edustusjoukkuetta. Ehdin hyvin tehdä kaiken, sillä ajankäyttö on suunniteltu tehokkaasti. Tämä (kakkosvalmentajan pesti) ei muuta minun tekemistäni, Virta sanoi.

Seurajohto ja valmennus vakuuttavat, ettei valmennusratkaisu ole pois juniorityöstä.

— Hankimme lisää resursseja juniorien urheilupuolelle. Itsekin jatkan edelleen myös juniorien parissa ja osallistun heidän arkeensa. Myynti- ja markkinointitehtäviäni siirretään seuran toimiston työntekijöille, Gummerus kertoi.

— Juniorityö paranee entisestään, Pippola sanoi.

Sarjanousu ja ammattimaisuus

KTP lähtee tavoittelemaan nousua Ykköseen. Rinnalla on kuitenkin toinen tavoite, jota Gummerus kuvaa hyvän toimintakulttuurin ylläpitämiseksi.

— Toimimme Kakkosen tasolla kuin liigassa. Pelaajilta vaaditaan paljon, ja harjoittelemme ammattimaisesti kahdesti päivässä. Se heijastuu junioreihinkin, ja saamme ajettua heitä sisään.

— Edustuksen ringissä voi olla nuoria, jotka eivät pelaa paljon. Nyt meillä on mies, joka pitää heistä huolta, Gummerus sanoi ja taputti Virtaa olkapäälle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet