Karhulan uusittu seiväspaikka sai kiitosta ajoitusta paikalleen hinkkaavalta Tomas Wecksteniltä – Krista Tervo heitti hyvän tuloksen "aaltomaisesta" ringistä

Suomen mestari Wecksten kilpaili vasta toista kertaa tänä kesänä – ja sai ensimmäistä kertaa tuloksen.

Raimo Eerola

Tomas Weckstenin pitää hioa ajoitustaan, sillä nopeutta on tullut rutkasti lisää.
Tomas Weckstenin pitää hioa ajoitustaan, sillä nopeutta on tullut rutkasti lisää.

Karhulan peruskorjattu keskuskenttä miellyttää Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksteniä, vaikka hänen tuloksensa kentän avajaiskisoissa oli vaatimaton 515.

Tosin se oli ulkoratakauden paras ja ainoa tulos. Kilpailu oli Weckstenille, 23, vasta kesän toinen. Avauskilpailu kesäkuun puolivälissä päättyi kolmeen pudotukseen tasan viidestä metristä.

Karhulassa Weckstenin yritykset 525:stä eivät olleet lähelläkään ylitustä. Mitä on tapahtunut miehelle, jonka pitäisi hypätä viiden ja puolen metrin tuloksia?

– Valmennuskuviot ovat menneet täysin uusiksi. En ole enää Steve Ripponin valmennuksessa, vaan isän (Mikko Wecksten) kanssa teemme kahdestaan tekniikkapuolta, Wecksten kertoi.

Fysiikkavalmennuksesta vastaa Athletica-yritys.

– Treenimäärät ovat pudonneet mutta fysiikkapuoli on kehittynyt. Teen voimaharjoittelua enemmän lajinomaisesti. Voimaa ja myös nopeutta on tullut paljon lisää, Wecksten sanoi.

Vajaalla vauhdilla

Nopeuden kasvaminen on vaikuttanut hyppytekniikkaan. Weckstenin mukaan vauhdinoton lopun askelia treenattiin "koko hallikausi".

– Nytkin hyppäsin vajaalla vauhdilla, jotta ajoitus olisi helpompi. Lappeenrannan kisan (ne kolme pudotusta) jälkeen päätin, että kilpailen vasta sitten, kun saan harjoituksissa tarpeeksi onnistumisia.

Hän aikoo omistaa koko kesäkauden tekniikkansa hiomiseen, vaikka lähteekin kultamitali mielessä puolustamaan Suomen mestaruuttaan Kalevan kisoihin.

Kiitokset Kotkan kaupungille

Talvella hiomisen mahdollisti erikoislupa Ruonalan urheiluhallin käyttöön. Wecksten kiittää Kotkan kaupunkia myös Karhulan keskuskentän seiväshyppypaikan muutoksista. Sinne on entisen hyppypaikan lisäksi tehty toinen, joka mahdollistaa hyppäämisen myötätuuleen.

Vanhalla paikalla seurana on aina sivutuuli. Niin torstainakin, jolloin tosin poikkeuksellisesti tuuli pohjoisesta eikä mereltä.

– Uudella paikalla on miesten kisoihin vähän lyhyt vauhtisuora, mutta toivottavasti saamme vielä tänä kesänä aikaan kisan, jossa on myötätuuli ja kaikki parhaat paikalla. Hienoa, että kaupunki kuunteli urheilijoita, kun kenttää uusittiin, Wecksten sanoo.

– Tosin jos oikein muistan, tuli tässäkin kisassa jo kenttäennätys.

Seiväskisan voitti Alajärven Ankkurien Mikko Paavola, jonka 531 ylittää Weckstenin muistin mukaan entisen kenttäennätyksen sentillä.

"Sovitaan", että rinki on heittokelpoinen

Ihan jokainen suorituspaikka ei ole yhtä suurien kehujen kohteena. Uutta moukaririnkiä on pitänyt parannella jälkikäteen.

– Sitä on hiottu ja korjattu. On se vähän aaltomainen, mutta heittokelpoinen, Krista Tervon valmentaja Jukka Vihtonen sanoi.

– Sovitaan niin, Tervo puolestaan tokaisi vakavana.

Hyvin leka ringistä lensi. Tervo voitti kilpailun tuloksella 68,93. Kerran lensi yli 70 metriäkin, mutta heitto meni täpärästi sektorista ulos.

Kakkonen oli tänä kesänä 19-vuotiaiden SE:n 67,99 heittänyt Silja Kosonen (67,11).

Raimo Eerola

Miesten 800 metrin voittoon juoksi Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä (40), toinen oli Lapin Lukon Joona Rissanen (45).
Miesten 800 metrin voittoon juoksi Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä (40), toinen oli Lapin Lukon Joona Rissanen (45).

Samuli Hänniseltä puolen sekunnin parannus

Uusittu kenttäpinnoite ja pieni, mukava myötätuuli sopivat Karhulan Urheilijoiden Samuli Hänniselle. 18-vuotias Hänninen pinkoi jo 100 metrin alkuerissä uuden ennätyksensä 11,45, ja finaalissa ajasta lähti vielä sadasosasekunti pois. Ajalla irtosi voitto 0,02 sekunnin erolla Lappeenrannan Urheilu-Miesten Eetu Pohjoseen.

Hännisen edellinen ennätys oli 11,92.

Ennätyksiään parantelivat myös muun muassa 800 metrillä kolmanneksi juossut Katajaisten Niko Putkinen (2.02,05) ja satasen hopeanainen, Vehkalahden Veikkojen Nea Nakari (13,15).