PeKan A-tytöille toinen voitto Hongasta — ”Ihan varmasti meilläkin on kaikki mahdollisuudet”

PeKan A-tytöille toinen voitto Hongasta — ”Ihan varmasti meilläkin on kaikki mahdollisuudet”

Tapiolan Honka on juniorikoripalloilun sarjassa kuin sarjassa kova joukkue. Peli-Karhujen 19-vuotiaat tytöt ottivat kuitenkin perjantaina Espoossa jo kauden toisen voittonsa pääkaupunkiseudun mahtiseurasta. PeKan voittonumerot olivat 85—71 (44—43).

— Puoliaikaan asti oli aikamoista koritehtailua molempiin päihin. Tauolla puhuimme, että ruvetaan puolustamaan kovaa ja kommunikoimaan enemmän. Se toimi: aloimme puolustaa pirun hyvin, PeKan valmentaja Jutta Richter iloitsi.

PeKa karkasi kotijoukkueelta kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen, kun tasanumerot 49—49 muuttuivat kolmessa minuutissa 49—62:een. Päätöskympin alussa ero kävi isoimmillaan jo 20 pisteessä.

PeKa oli hyökkäyskorilla tasainen joukkue, sillä viisikollinen pelaajia (Vilma Laine 12/5, Erika Mäkelä 21/2, Sanni Paajanen 11/7/4 syöttöä, Roosa Rommi 11/1 ja Elli Heikkilä 19/3) ylsi kaksinumeroisiin koripisteisiin.

Tasaista on ToPon jälkeen

PeKa on kymmenen joukkueen sarjassa kuudentena viiden voiton ja viiden tappion jälkeen. Torpan Pojat johtaa sarjaa puhtaalla pelillä, mutta taistelu kolmesta muusta lopputurnauspaikasta on kovaa: viiden tai kuuden voiton joukkueita on neljä, ja neljän voiton Honkakin noussee vielä kisaan mukaan, jos saa kaikki naisten joukkueessa pelaavat A-ikäiset mukaan.

— Tasaista on ToPoa lukuunottamatta. Ja ihan varmasti meilläkin on kaikki mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon, Richter sanoi.

Runkosarja on juuri ohittanut puolivälin. PeKa pelaa neljä seuraavaa otteluaankin vieraissa ennen kuin kohtaa kotisalissa Turun Riennon 7. päivänä maaliskuuta.