KTP:n amerikkalaisten vaisuus veti Tomi Kamisen mietteliääksi — ”Jos sä näytät siltä, että et halua pelata, niin en mä silloin peluuta”

Aggressiivinen Vilpas puolusti KTP:n tehottomaksi. Amerikkalaisosasto Byron Wesleyä lukuun ottamatta alisuorittaa pahasti.

Raimo Eerola

Vilppaan Juho Nenosesta ja KTP:n JayVaughn Pinkstonista odotettiin kuumaa taisteluparia, mutta Vilpas tylsytti Pinkstonin tuplaamalla.
Vilppaan Juho Nenosesta ja KTP:n JayVaughn Pinkstonista odotettiin kuumaa taisteluparia, mutta Vilpas tylsytti Pinkstonin tuplaamalla.

Haluton DeAndre Daniels pelaa alle yhdeksän minuuttia. JayVaughn Pinkston jatkaa kuritonta puskemistaan. Kevin Langford jää ilman pelitilannekoria.

Siinä KTP-valmentaja Tomi Kamisen isoimmat huolenaiheet keskiviikon ottelun jälkeen. KTP oli selvästi Salon Vilpasta huonompi, vaikka loppunumeroiksi jäivätkin siedettävät 78—89 (39—49).

— Salo oli erittäin aggressiivinen ja pelasi hienosti joukkueena. Jokainen pelaaja on hyväksynyt roolinsa ja jokainen penkiltä tuleva kaveri tietää mitä tekee, Kaminen kehui.

— Meillä on vähän eri tilanne...

Pinkston tuplattiin kadoksiin

Vilpas karkasi nopeasti 11—24-johtoon ja piti KTP:n riittävän kaukana loppuun asti. Salolaisten kurinalainen joukkuepuolustus piti huolen, että KTP ei johtanut ottelua sekuntiakaan.

— Vastustajan tuplatessa kun laitat heti pallon liikkeelle, niin yleensä se paikka avautuu. Tietyille pelaajille pallo jäi käteen ja he halusivat luoda itse, Kaminen sanoi.

Varsinkin Pinkston luulee itsestään usein liikoja ja joukkuepeli unohtuu. Ennen ottelua oli lupa odottaa Vilppaan kovaotteisen Juho Nenosen ja räjähdysherkän Pinkstonin tiukkaa korinalusvääntöä, mutta Vilpas oli tehnyt läksynsä ja tylsytti tuplaamalla Pinkstonin aikeet.

— Tiesimme, että KTP:n isot tykkäävät sinne low-postiin siilata. Saimme mun mielestä meidän päätyrajatuplaa toimimaan ihan hyvin. Kun katsoo KTP:n isojen miesten tehoja, niin he jäivät hyvin alle keskiarvojen, Vilpas-valmentaja Ville Tuominen niputti.

Daniels vilttiketjuun

Danielsin pelissä ei siilaamista, eli aseman hakemista jättämällä puolustaja selän taakse, näkynyt. Kovameriittinen laituri pääsi kentälle vasta kolmantena vaihtomiehenä ja sai vaellella kentälle alle yhdeksän minuuttia.

— Jos sä näytät siltä, että et halua pelata, niin en mä silloin peluuta. Ne pelaavat, ketkä sitä haluavat, Kaminen napautti.

Daniels jäi neljään pisteeseen ja Pinkstonkin sai 25 minuutissa survottua vain kahdeksan täppää. Hurraamista ei edelleenkään ole Kevin Langfordinkaan otteissa, joka kasasi kolme pistettä vapaaheitoilla.

— Tietysti sitä toivoisi, että vahvistukset olisivat vahvistuksia, mutta nyt ei ihan olla siinä tilanteessa. Aika vahvoja persoonia ovat tietyt henkilöt, mietteliäs Kaminen totesi.

Vain nuoret ilonaiheina

Kaminen heitti juniorivitjan kentälle hyvissä ajoin. Markus Rautasalo hoiti jälleen roolinsa kunnialla ja jäi selvästi plussalle (plusmiinus +12). Niin ikään MuKista siirtynyt Emil Uotila teki viisi ensimmäistä liigapistettään.

— Ainut mihin olen suhteellisen tyytyväinen on näiden 00-syntyneiden pelaaminen. He pelasivat rohkeasti ja röyhkeästi, Kaminen sanoi.

— Luulin jo, että olemme menneet eteenpäin, mutta nyt palataan taas ihan lähtötekijöihin. Paljon on töitä taas.

Ensi keskiviikkona KTP kohtaa Seagullsin Helsingissä.

OTTELUN RATKAISU:

Viime hetkellä valmiiksi saatu KTP:n joukkue on vielä täysin vaiheessa. Pidempään yhdessä ollut laadukas Vilpas ei antanut mitään mahdollisuuksia voittoon, näennäisen tasaisista numeroista huolimatta.

KTP:N TÄHTI:

Byron Wesley oli kotijoukkueesta ainut vahvistuksen tunnusmerkit täyttävä amerikkalainen. Wesley kirjautti 23 pistettä, yhdeksän levypalloa, kuusi syöttöä ja viisi riistoa. Muut jenkkinelikosta kasasivat yhteensä 15 pistettä.

TILASTO EI VALEHTELE:

KTP hävisi jälleen levypallot (31—35) ja on tilastollisesti tällä hetkellä koko sarjan huonoin levypallojoukkue (keskiarvo 35,3). 18 menetystä puolestaan nostavat kysymysmerkin pelintekijäntilanteen ylle.

Pisteet/levypallot:

KTP-Basket—Vilpas 78—89 (39—49)

KTP: Byron Wesley 23/9/6 syöttöä/5 riistoa, JayVaughn Pinkston 8/2, Topias Kuukkanen 7/1, Joonas Lehtoranta 7/3, Eldar Skamo 7/2, Miika Heinonen 6/3, Michael Pounds 5/1, Emil Uotila 5/0, DeAndre Daniels 4/3, Markus Rautasalo 3/0, Kevin Langford 3/3, Janne Lehtoranta 0/2.

Vilpas: DJ Laster 22/3, Tim Coleman 12/12/3 torjuntaa, Henri Kantonen 11/4/6 syöttöä, Jamuni McNeace 10/2, Aatu Kivimäki 10/0, Riku Laine 9/3, Juho Nenonen 8/3, Mikko Koivisto 4/0, Teemu Rannikko 3/4.

Erotuomarit: Petri Mäntylä, Pekka Saros, Jukka Mustapää.

Yleisöä: 875.

Luetuimmat