Hamina kaatui aurinkohurvittelussa Vimpelissä

Haminan Palloilijat taipui Vimpelin Saarikentällä lähes kolmetuntisessa väännössä.

Tomi Olli

Juha Toikka löi HP:lle viisi juoksua.
Juha Toikka löi HP:lle viisi juoksua.

Vimpelin Veto ja Haminan Palloilijat järjestivät Vimpelin Saarikentällä näytelmän, jotka kukaan ei osannut odottaa ennakkoon.

Suureen roolin kamppailussa nousi aurinko, joka sokaisi viimeisessä ulkovuorossa varsinkin Vedon kopparit Henri Puputin ja Arttu Ruuskan. Hamina olikin päästä auringon avustuksella jysäyttämään melkoisen pommin, sillä se nousi 13–1 tilanteesta ainoastaan juoksun päähän.

Mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin, mutta lukkari Janne Heimonen onnistui nappaamaan ykköseltä pelin päättäneen kärpäsen Simo Vanhalasta. Haminan pelinjohtaja Petri Pulliainen hämmästeli ottelun viimeistä vuoroparia.

— Lähdimme pelaamaan ottelua loppuun ja äkkiä olimmekin taas mukana pelissä. Viimeinen palo oli harmillinen, pelaajamme antoi suotta tuomarille mahdollisuuden polttamiseen.

Pulliainen myönsi auringon ottaneen turhan suuren roolin pelin päätöshetkillä.

— Aurinko teki tepposet, tällä ei ollut enää pesäpallon kanssa mitään tekemistä. Joskus tämä on tällaista, nyt tuli olosuhteiden ansioista aika ihmeellinen juoksumäärä. Samalla on toki selvää, että harmittaa, ettei pisteitä lähde Haminaan.

Lähdimme pelaamaan ottelua loppuun ja äkkiä olimmekin taas mukana pelissä. — Petri Pulliainen

Vimpelin pelinjohtaja hämmästeli pelin loppua

Haminalla oli paikkansa myös ottelun ensimmäisellä jaksolla, jonka aluksi Joona Mäkelä tempasi välittömästi kunnarin takakentän läpilyönnillään. Jakson kulminaatiopisteeksi muodostui kolmas vuoropari, missä Veto takoi kolme juoksua.

Pitkän miinuksen asiasta saa ottaa kontolleen kolmoskoppari Pasi Rajala, joka töpeksi totaalisesti Arttu Ruuskan viimeisenä lyöjänä iskemän pallon: sivalluksen lopputulos oli, että polvivammansa jälkeen ensimmäisen pääsarjapelin pelannut Matias Rinta-aho juoksi kotiin suoraan kakkospesältä Rajalan pyöritellessä palloa ja palauttaessa sen lisäksi kotipesään lukkarin yli pompanneella heitolla. Ruuskan kotiutuksen jälkeen juoksun lyönnissä onnistui vielä Severi Lassila.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ei ollut voitosta huolimatta juhlatuulella.

— Koko ensimmäisen jakso oli täyttä kuraa, saimme varsinkin neljännen juoksun lahjana. Toinen jakso oli samaa rallia, pelimme ei ollut kuosissa.

— Emme olleet valmiina yksilötasolla, keskittyminen ei ollut kunnossa. Pelin loppu oli myös todella erikoinen, ei voi kuin ihmetellä miten 13–1 johto vaihtuu lukemiin 13–12.

Haminasta pokkasivat palkinnot viisi juoksua lyönyt Juha Toikka sekä neljä kertaa kotiutuksessa onnistunut Jyri Toikka. Juha Toikka ei kuitenkaan jostain syystä saapunut lehdistötilaisuuteen ottelun päätyttyä.