Karhu HT pilasi Niilo Pussisen sadannen titaaniottelun juhlat – "Meillä oli kaikki voiton avaimet käsissä"

Porilaiset hallitsivat erikoistilanteet Titaaneja paremmin.

Antti Kaarto

Niilo Pussinen piti katseen kiekossa pelaajaruuhkan keskellä.
Niilo Pussinen piti katseen kiekossa pelaajaruuhkan keskellä.

Seuran oma kasvatti Niilo Pussinen pelasi lauantaina sadannen ottelunsa Titaanien maalin suulla. Ajoittain kiivaaksi äitynyt taistelu sarjapisteistä päättyi porilaisen Karhu HT:n voittoon 3–4 (1–1, 1–1, 1–2).

– Harmittaa kovasti. Mielestäni pelattiin hyvin ja meillä oli kaikki voiton avaimet käsissä, Pussinen sanoi.

Neljästä päästetystä maalista huolimatta olisi vääryys syyttää maalivahtia tappiosta. Viidettä kautta edustusjoukkueessa pelaava Pussinen torjui 38 kertaa ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Maaleissa oli myös Titaanien kenttäpelaajien sormet pelissä.

– Ensimmäinen maali syntyi puolittaisesta läpiajosta. Toinen laukaus tuli ylivoimalla kolmen pelaajan maskin takaa. Kolmannessa pelasimme itse ylivoimalla ja annoin kiekon omalle pakille maalin taakse. Neljännessä kiekko pomppasi olkapäästäni maalin eteen, Pussinen kuvaili takaiskuja.

Pelipaikan tarjoaminen lämmittää mieltä

Maalivahti on ollut uskollinen Titaaneille koko uransa. Pari rinnalla on vaihtunut, mutta Pussiseen on voinut aina luottaa.

– Sata pelattua peliä kasvattajaseurassa lämmittää mieltä. Hienoa, että Titaanit on aina halunnut, että jatkan ja minulle on tarjottu paikkaa aina heti keväällä, Pussinen sanoi.

Titaaneilla on nyt kasassa kuusi pistettä yhtä monesta ottelusta ja sijoitus (9.) hieman sarjan puolivälin heikommalla puolella.

– Olemme pelanneet kotona hyvin. Vieraissa peli on takunnut. Nämä niukat pelit pitäisi pystyä kääntämään voitoksi, Pussinen totesi.

Turhia jäähyjä ja pakkipulaa

Päävalmentaja Mika Iltolan pusero oli melko tyhjä neljännen tappion jälkeen.

– Kun tasokkaan pelin jälkeen ei jää käteen mitään, olo on hieman tyhjä, Iltola sanoi.

Iltolan mielestä kaksi erää oli molemmilta tarkkaa pelaamista. Ratkaiseva ero löytyi erikoistilanteiden kautta. Titaanit on tehnyt vähiten ylivoimamaaleja (3), eikä saldo eilen kohentunut.

– Tänään kaikki kulminoitui ylivoimapelaamiseen. Kaveri teki kaksi. Molemmat yhden alivoimalla. Tasaviisikoin voitimme 2–1, Iltola laski.

Erityisen harmissaan Iltola oli kolmannen erän jälkimmäisen puolikkaan jäähyistä, kun Karhu HT johti maalilla (3–4).

– Otimme kaksi turhaa hyökkäyspään jäähyä (Tuomas Pekkonen ja Kalle Kolehmainen). Siinä se peli oikeastaan meni, Iltola totesi.

Titaanit veti ottelun neljällä ketjulla, mutta vain viidellä puolustajalla.

– Aleksi Kivi tippui tänään kokoonpanosta henkilökohtaisten syiden takia. Erkka Huttunen on käsi paketissa ja Jere Koikkalainen toipuu aivotärähdyksestä, Iltola selvitti pakkipulaansa.

Karhu HT vaikuttaa huomattavasti kovemmalta ryhmältä kuin edellisinä kausina. Joukkueessa on porilaista liigakokemusta niin kaukalossa kuin penkin takana. Joukkuetta valmentaa Ässien kauden 2018–19 päävalmentaja Mikael Kotkaniemi.

Näin pelattiin

Ratkaisu: Titaanit oli parempi tasaviisikoin (2–1), mutta porilainen Karhu HT oli selvästi etevämpi erikoistilanteissa, mikä käänsi tasaväkisen ja tunnepitoisen taistelun vieraille. Karhu HT teki kaksi maalia ylivoimalla, tylsytti aggressiivisella nelikolla Titaanien ylivoiman ja iski kotijoukkueen tavoin kerran alivoimalla.

Kentän tähti: Titaanien kakkosketjun laituri Mikke Lempiäinen teki kaksi taidokasta maalia ja oli jo matkalla ottelun ratkaisijaksi, mutta joukkueen tunteiden läikkyminen kolmannessa erässä vei Lempiäiseltä ja muilta kotijoukkueen pelaajilta parhaat saumat sankarin rooliin.

Tilasto ei valehtele: Titaanit sai pelata lähes kymmenen minuuttia (9.10) ylivoimalla onnistumatta kertaakaan. Karhu HT hyötyi hieman vieläkin enemmän Titaanien hölmöilyistä (13.06) ja onnistui myös hyödyntämään ylivoiman kaksi kertaa.

Kommentoidut