”Kysyin Pihviltä , että annatko mun mennä” — Tomi Kaminen oli saanut kaksi kuukautta sitten tarpeekseen, mutta päätti jäädä ... ja nyt KTP:llä kulkee kovaa

KTP-Basketin päävalmentaja mietti lokakuun lopussa vakavissaan irtisanoutumista. Nyt hän on virittänyt joukkueensa pysäyttämättömään iskuun.

Jukka Lehtoranta

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen (vasemmalla) myhäili tiistaina Karhuvuoren urheilutalossa apuvalmentaja Harri Laineen vierellä.
KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen (vasemmalla) myhäili tiistaina Karhuvuoren urheilutalossa apuvalmentaja Harri Laineen vierellä.

Jukka Lehtoranta

Ero tähän on hurja: Kaminen
rähjäsi pelaajilleen Kaarinan Ura -ottelun aikalisällä lokakuun 16. päivänä.
Ero tähän on hurja: Kaminen rähjäsi pelaajilleen Kaarinan Ura -ottelun aikalisällä lokakuun 16. päivänä.

Lokakuun lopussa Korisliigan ottelun lehdistötilaisuudessa istui murtunut mies. Tampereen Pyrintö oli juuri kylvettänyt KTP-Basketia Karhuvuoren urheilutalon Steveco-areenalla 24 pisteellä. Edellisessä KTP:n kotiottelussa saman oli tehnyt sarjanousija Kaarinan Ura peräti 26 pisteen marginaalilla.

En voi kuin ihailla sitä pikkumiestä. Kaveri näyttää C-juniorilta, mutta on aivan käsittämätöntä, miten hän pelaa. — Tomi Kaminen Markus Rautasalosta

Tuo mies oli kuuden vuoden jälkeen paluun liigavalmentajaksi tehnyt Tomi Kaminen, ja hän oli saanut tarpeekseen jo viiden ottelun jälkeen. Tiistaina sama mies hymyili samalla paikalla seitsemän ottelun voittoputkessa. KTP oli juuri kaatanut sarjakärki Salon Vilppaan 76—72 (36—39).

— Muistan tässä itseni sen Pyrintö-pelin jälkeen. Kysyin Pihviltä (puheenjohtaja Jyrki Lindström), että annatko mun mennä, Kaminen kertoi.

”Yhteisen työn tulosta”

Kaminen ei KTP:n onneksi antanut periksi. Moni näki ratkaisun olevan perinteinen jenkkiruletti, mutta valmentaja halusi onnistua nimenomaan tällä joukkueella. Jotain ihmeellistä Kaminen on onnistunut tekemään, vaikka hän jakaakin kunnian kohteliaasti pelaajilleen.

— Tämä on yhteisen työn tulosta. Pojat tajuavat itsekin, että tässä ollaan pelaamassa eikä ihmettelemässä. Joskus asiat vain rupeavat loksahtelemaan kohdalleen, Kaminen perusteli.

Jukka Lehtoranta

24248276.jpg

Jukka Lehtoranta

24248278.jpg

Rannikko ja Nenonen takaavat tunnelman

Karhuvuoren 1 060 katsojaa näkivät tiistaina erinomaisen koripallo-ottelun. Teemu Rannikko ja Juho Nenonen ovat tae tunnelmasta ja loppuun asti tiukka ottelu piti otteessaan.

KTP heitti ensimmäiset 11 kolmosyritystään ohi, mutta pysyi erinomaisella puolustuksellaan ottelussa mukana.

Joukkue on erittäin fyysinen korin alla, mutta mullistavin muutos on tapahtunut palloskriinien puolustamisessa. Alkukauden löysäily on vaihtunut mustelmia säästelemättömään skriinien läpi runnomiseen. Se on Rannikon Vilpasta vastaan kaikki kaikessa.

— Pelisuunnitelmamme oli, että uhraamme takamiehet Vilppaan isojen miesten tönittäväksi. Isojen miesten hedge-apua (eteen astumista) ei voitu tehdä, koska Teemu löytää niistä rullauksista vapaat miehet loistavasti, Kaminen avasi.

Jukka Lehtoranta

KTP:n 18-vuotias Markus Rautasalo (oikealla) palkittiin kärkiottelun parhaana pelaajana. Eikä suotta. Tässä kierrettävänä on Aatu Kivimäki.
KTP:n 18-vuotias Markus Rautasalo (oikealla) palkittiin kärkiottelun parhaana pelaajana. Eikä suotta. Tässä kierrettävänä on Aatu Kivimäki.

Lehtoranta taisteli ja laski mustelmia, juniori Rautasalo loisti taas

Taistelun ilmentymä oli Joonas Lehtoranta. Vain yhden korin itse tehnyt takamies kirjautti ottelun parhaan plusmiinuslukeman (+15), repi seitsemän levypalloa ja laski todennäköisesti loppuillan mustelmiaan.

Kotijoukkueen sytyttäjäksi nousi kuitenkin jälleen kerran Markus Rautasalo. KTP vei 52 sekunnin pätkän 7—0 (62—59), kun 18-vuotias Rautasalo haki kaksi riistoa ja syötti kaikki kolme koria.

— En voi kuin ihailla sitä pikkumiestä. Kaveri näyttää C-juniorilta, mutta on aivan käsittämätöntä, miten hän pelaa, Kaminen ihmetteli.

KTP:n lento on nostanut joukkueen jo sarjakakkoseksi. Seuraava kova mittari nähdään jo perjantaina, kun Joensuun Kataja saapuu Kotkaan.

KÄÄNNEKOHTA: Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo otti 53-57-johtoasemassa Teemu Rannikon ja Mikko Koiviston viideksi minuutiksi vaihtoon. Se oli virhe, sillä KTP pyyhälsi siinä ajassa 68-63-johtoon, eikä enää asemastaan luopunut.

KENTÄN TÄHTI: KTP:n 18-vuotias Markus Rautasalo on saanut sytyttäjän maineen. Se on törkeää vähättelyä. Rautasalo käänsi superminuutillaan ottelun KTP:lle ja pokkasi ansaitusti ottelun parhaan pelaajan palkinnon.

TILASTO EI VALEHTELE: Vilppaan vaivaiset 23 kakkosyritystä on todella pieni lukema. Viimeksi korisliigajoukkue on heittänyt vähemmän kakkosia huhtikuussa 2014. KTP:n fyysinen puolustus piti Vilppaan yksinkertaisesti kaukana koriltaan.

Ottelun tilastot näet tästä: