Eagle Teamin liiganaisilla hyvä alku kaudelle uusitussa kotihallissa — ”Divarissa olisi liian helppoa”

ET:n miesten kausi 1. divisioonassa alkoi lauantaina. Halliremontin takia lyhyeksi jäänyt harjoituskausi näkyi.

Antti Kaarto

ET:ssä keilaavat tällä liigakaudella (takarivissä) Anne Kokkola, Daniela Lönnroth, Jatta Launiainen, Mia Molari, (eturivissä) Nina Kiviharju, Minka Mäkelä ja Iida Gylden.
ET:ssä keilaavat tällä liigakaudella (takarivissä) Anne Kokkola, Daniela Lönnroth, Jatta Launiainen, Mia Molari, (eturivissä) Nina Kiviharju, Minka Mäkelä ja Iida Gylden.

Kotkalaisen Eagle Teamin naiset saivat keilata SM-liigakauden avausviikonlopun upouudistetussa kotihallissaan. Joukkueen nousu pääsarjaan kävi vauhdilla.

— Kaksi kautta 2. divisioonassa, yksi 1. divisioonassa ja nyt toinen kausi SM-sarjassa. On tämä aika nopeaa ollut, Nina Kiviharju sanoo.

Liigassa pelaaminen on divaria kalliimpaa, mutta se ei joukkuetta häiritse.

— Naisten 2. divisioona lopetettiin ja yhdistettiin 1. divisioonaan. Se olisi liian helppoa, haasteita saisi vasta kevään liigakarsinnoissa. Nyt niitä saa koko ajan, Mia Molari sanoo.

— Kun pelaa parhaiden kanssa, kehittyy itsekin, Daniela Lönnroth täydentää.

Riittävästi naisia polvivamman kestämiseen

Kiviharjun, Molarin ja Lönnrothin ohella ET:n liigajoukkueeseen kuuluvat Anne Kokkola, Iida Gylden, Minka Mäkelä ja Jatta Launiainen.

— Teloin polveni ja olen loppuvuoden sivussa. Meitä on riittävän paljon, jotta kestämme yhden polvivamman ja vaikka vielä yhden flunssankin, Molari sanoo.

Avausviikonloppuna Kotkassa pelivuorossa olivat Kiviharju, Kokkola, Gylden ja Lönnroth. Sunnuntain lounastauolla joukkue oli liigassa kuudennella sijalla.

— Kuudes sija voisi olla hyvä tavoite kaudelle, ettemme joutuisi karsintaan, Kiviharju sanoo.

Viime kaudella ET säilytti paikkansa liigakarsintojen jälkeen.

— Sarjapaikkaa parempaa ei vielä kannata tavoitella. Katsotaan ensi kaudella uudelleen, Molari sanoo.

Ratakohtaiset erot pienenivät Kotkassa

Kotkan hallin radat on suoristettu ja radanhoitokone uusittu. Liiganaiset eivät usko, että remontti vaikuttaa joukkueen menestykseen suuntaan tai toiseen.

— Se on ainakin hyvä juttu, että saimme kotikierroksen. Kotihallissa on enemmän itsevarmuutta, Lönnroth sanoo.

— Ratakohtaiset erot eivät ole enää niin isoja kuin ennen, Gylden sanoo.

— Remontilla ei ole merkitystä heittämiseen. Suorat radat voivat olla ihan yhtä haastavia kuin vinot, Kokkola toteaa.

Hyvä alku kaudelle

Lauantain kierroksen jälkeen ET oli liigassa viimeisenä, mutta vain pienellä piste-erolla edellisiin. Sunnuntai kohensi sarjatilannetta, kun lauantaina ansaitun 34 sarjapisteen päälle tuli 38 pistettä.

Liigasijoitus päivän päätteeksi oli sama kuin lounasaikaan, eli kuudes. Päivän seitsemästä ottelusta tuli kaksi voittoa.

— Sunnuntaina emme jääneet kertaakaan nollille vaan saimme vähintään irtopisteitä jokaisesta ottelusta. Ihan hyvä alku kaudelle, ensimmäinen viikonloppu on vasta pelattu, Kiviharju summasi.

SM-liigassa yhdessä ottelussa on jaossa 16 sarjapistettä. Nelihenkisten joukkueiden pelaajat keilaavat vastakkain, ja paremman sarjan tehnyt saa kaksi pistettä. Suuremman yhteistuloksen koonnut joukkue saa kahdeksan pistettä.

Miehillä alkoi divari lauantaina

ET:n miehet avasivat 1. divisioonan kautensa Tampereella. Sarjan avauskierroksen seitsemästä ottelustaan ET voitti kaksi.

— Aika odotettu tulos. Meillä kellään ei ollut kovin paljon suorituksia takana halliremontin takia. Ei ollut helppoa tulla tänne, ET:n Jyri Hämäläinen sanoi.

Eroa sarjakärkeen eli liigakarsijan paikkaan on 780 keilapistettä.

— Ei ollut katastrofi, tuo on otettavissa kiinni kauden aikana. Seuraava kierros keilataan marraskuussa Kotkassa, ja se on meille vedenjakajakisa. Jos haluamme tavoitella liigakarsintoja, pitää menestyä kotihallissa.

Ontrei Löövin keskiarvo 214,86 oli divarilohkon avauskierroksen toiseksi paras. Oskari Marttilan keskiarvo oli 195,43, Hämäläisen 194,14, Otto Longan 180,57, Janne Tähden 173,25 ja Petri Rapelin 161,00. KK-88-seuran Rapeli on Marttilan työkaveri, joka on ET:ssä mukana farmisopimuksen turvin pelaajapulaa helpottamassa.