Peli-ilme lupasi hyvää, mutta HP:n alisuorittaminen jatkui Lapissakin — ”Liian moni on suorastaan väärässä sarjassa”

Simon Kiri kiristi kummankin jakson voittoon takaa-ajoasemasta.

Antti Kaarto

Pelinjohtaja Juho Kaikon mukaan HP:n pelaajista liian moni alisuorittaa tällä hetkellä rajusti.
Pelinjohtaja Juho Kaikon mukaan HP:n pelaajista liian moni alisuorittaa tällä hetkellä rajusti.

Haminan Palloilijoiden pelinjohtajalla Juho Kaikolla ei juuri ollut uudenlaista kommentoitavaa HP:n Simon-vierailun jälkeen. Syvä lama jatkuu, sillä putoamiskarsintoihin joutuva Simon Kiri voitti Ykköspesiksessä kolmostilalle runkosarjan jälkeen jäävän HP:n 2—0 (6—4, 4—2).

— Samat jutut saa sanoa joka pelin jälkeen. Emme suorita riittävän hyvin, erittäin heikko peli. Johdimme kumpaakin jaksoa ennen viimeistä vuoroa, ja sitten menee merkkaamatonta palloa läpi. Liian moni alisuorittaa kentällä tällä hetkellä ja on suorastaan väärässä sarjassa. En oikein osaa muuta sanoa. Mykistävä matsi, Kaikko sanoi.

Kun koettelee, niin koettelee. — Juho Kaikko

4—2:sta 4—6:een

HP johti avausjaksoa 4—2 ennen Simon viimeistä, tasoittavaa sisävuoroa. Avausvuorossa Mikko Mahlamäki oli kotiuttanut Ville Harjun kovalla keskelle suuntautuneella lyönnillä. Kolmannessa vuorossa toinen jokeri Ville Aalto löi kakkospuolelta läpi, kotiin ehtivät Ville Lantiainen ja Jere Heikkilä.

Aalto niittasi Heikkilän uudelleen kotiin päätösvuorossa, mutta sitten oli Simon pelaajien vuoro tarttua mailoihin.

Ensin Jukka-Pekka Pellikka kotiutti Aleksi Hautalan ajolähtötilanteessa, sitten takakentän sivurajan tuntumaan painui Eera-Matti Karppisen lyönti, ja peli oli tasan.

Aleksi Hautala päätti jakson kahden juoksun arvoisella lyönnillään, jossa pallo katosi maisemaan kolmoskoppari Veeti Lankisen nenän edestä. Tuloksena kotiutus ja kunnari.

Sisäpelissä vähän eteenpäinmenoa

Sama laulu raikasi toisella jaksolla. HP johti kolmen vuoron jälkeen 2—1 Aalto—Heikkilä-kaksikon toimittua kolmannen kerran ja Tuisku Tuovisen kotiutettua Matias Hangasmaan.

Simon Juha Turska avasi viimeisen sisävuoron lyömällä kunnarin tyhjään kenttään, kun kakkoskoppari Ville Harju arvioi pallon pompun pieleen. Turska jäi kolmoselle ja toi sieltä heti perään juoksun, jonka Pellikka löi.

Karppinen kotiutti vielä Tommi Koiviston, eikä HP saanut omalla sisävuorollaan juoksuja aikaan.

— Sisäpelimme oli vähän parempaa, ja Aalto löi oikein hyvin. Muilla prosentit jäivät vielä liian alas, Kaikko sanoi.

— Sitä haluan korostaa, että peli-ilme oli tosi hyvä. Olimme aggressiivisia, tuuletimme ja sydän oli mukana. Mutta kun koettelee, niin koettelee. Annoimme vähän siimaa, ja Simo löi hyvin. Pari hyvää lyöntiä ja eväämme oli syöty.

Bussissa aikaa miettiä

Nollan pisteen viikonlopusta sivussa olivat loukkaantuneet Henri Heikkilä ja Otso Mäkelä sekä henkilökohtaisen syyn vuoksi Juha Toikka.

— Jollain ihmeellä pitäisi saada ukot kuntoon. Pakko keksiä jotain, mutta mitä se on, sitä on yhdeksän tuntia aikaa bussissa miettiä, Kaikko sanoi.

— Emme ole nopeudeltamme ykkössarjan joukkue. Tänään tuli laadukkaita kovia ja näpyjä, mutta lyöntien pitäisi olla todella kovia, että ehtisimme niillä kotiin.

HP päättää runkosarjan keskiviikkona Vallikentällä, jonne saapuu Ulvilan Pesä-Veikot. Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue ei osallistu Ykköspesiksen välieriin, joissa HP saa vastaansa joko Ulvilan tai Kuopion.