Kenny Simms nauratti Vekkilä-kommenteillaan: ”Hän ärsyttää minua joka päivä”

Päävalmentaja Ray Ailus kehui KTP-Basketin Pyrintö-voiton kauden parhaaksi peliksi.

Raimo Eerola

Jari Vekkilä pelasi Korisliigaa Karhuvuoressa ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun 2008.

Kolme tärkeää suomalaispelaajaa loukkaantuneena, rotaatiossa vain yksi puhdasverinen sisäpelaaja ja vastassa pelottavan iso Tampereen Pyrintö. KTP-Basket vähät välitti kinkkisistä lähtökohdista ja otti perjantaina 95—87 (41—45) –kotivoiton.

Manuel Barnes paini päätä pidempää Petri Heinosta vastaan ja Kenneth Simms teki jälleen muulin työn, tällä kertaa pelätyn Brian Asburyn kanssa.

— Peräänkuulutimme sydämen näyttämistä nimenomaan Pyrinnön isoja vastaan ja sitä todella nähtiin. Kauden paras peli, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus kiitteli.

— Emme saaneet Simmsiä kuriin, mutta vielä enemmän sapiskaa saa meidän takamies-osasto. Yksi vastaan yksi -puolustus kaarella epäonnistui täysin, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen manasi.

Thomas vakuuttaa molemmissa päissä

Siinä, missä Simms piti KTP:n mukana pelissä ensimmäisen jakson, nousivat toisella jaksolla esiin uudet vastuunkantajat.

Deon Edwin on tasaisuutensa lisäksi astunut esiin ratkaisijana ja nyt myös Mandell Thomas on kuin uusi mies — vihdoinkin!

— Mandell on pelannut mielestäni nyt viisi-kuusi peliä hyvin. Hän on nyt hyökkäyspäässä aktiivinen, mutta erityisesti tykkään hänen puolustuksestaan, Ailus kehui.

Pelintekijää Thomasista ei saa parhaalla tahdollakaan, joten Ailus on suosiolla siirtänyt miehen heittäväksi takamieheksi — ja nyt tulosta tulee.

— Hänet myytiin meille takamiehenä, mutta sitä hän ei ole. Homppa (Michael Pounds) pelaa nyt enemmän pelintekijänä ja Thomas kakkospaikkaa.

"Olkoon vaikka 100-vuotias"

Illan suurimmat aplodit keräsi toisella neljänneksellä kentälle vaihdettu Jari Vekkilä. Edellisen kerran takamies asteli KTP-paidassa Karhuvuoren parketille 22. maaliskuuta 2008.

Legenda pelasi kuin ei olisi koskaan pois ollutkaan.

— Hän rauhoitti hyvin peliä ja löysi pallot omille pelaajille. Minulle on ihan sama vaikka pelaaja olisi 100-vuotias, jos hän on kunnossa. Ne, jotka häntä haukkuvat, eivät itse pääse varmasti jääkaapille asti, Ailus pamautti.

— Kamalin äijä, jonka olen koskaan tavannut. Hän istuu minun vieressäni kopissa ja ärsyttää minua joka päivä. Tuli voitto tai tappio, niin samat hymy ja nauru pysyvät. Oikeasti, ei häntä voi kuin rakastaa, Simms puolestaan nauratti.

KTP:n ottelut jatkuvat ensi perjantaina, kun sarjajumbo Uudenkaupungin Korihait saapuu Kotkaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet