Joona Mäkelä palaa HP:hen, Ville Postin tilanne edelleen avoinna — ”Olen valmistautunut siihenkin, että olen koko kauden sivussa.”

Hyvinkään Tahko voitti harjoitusottelun Vallikentällä, mutta Petri Pulliainen kehotti poimimaan esityksestä positiiviset asiat.

Raimo Eerola

HP:n Lauri Kaartokallio oli lähtötelineissä kolmosella, kun Juha Toikka valmistautui lyömään.
HP:n Lauri Kaartokallio oli lähtötelineissä kolmosella, kun Juha Toikka valmistautui lyömään.

Haminan Palloilijoiden valmistautuminen superpesiskauteen sujuu edelleen tappioiden merkeissä. Suunta on kuitenkin oikea, sillä HP otti sunnuntaina Vallikentällä jo sentään yhden selvän jaksovoiton ennen kuin taipui 1—2 (1—2, 5—0, 0—1) -tappioon Hyvinkään Tahkolle.

— Nämä ovat harjoituspelejä, ja näissä pienet yksittäiset asiat ovat lopputulosta tärkeämpiä.

On parasta, ettei kukaan odota minulta tällä kaudella mitään. — Ville Posti

— Pitää poimia positiiviset asiat, ja tänään sellaista oli toisen jakson 5—0-voitto, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen sanoi.

Hyvää itseluottamukselle

HP:n sisäpeli on ollut harjoituskaudella vaisua, joten viisi juoksua yhdellä jaksolla tekee hyvää ainakin itseluottamukselle.

— 5—0 näytti, että meillä on kyllä potentiaalia. Jaksovoitostakin täytyy olla tässä vaiheessa iloinen, sillä ei niitä harjoituspeleissä ole liikaa tullut.

— Tämä seura on pelannut 16 vuotta peräkkäin jossain muualla kuin superissa, eikä niitä voittoja tällä tasolla automaattisesti tule, Pulliainen sanoi.

"Joni on tulevaisuuden nimiä"

Jaksovoiton lisäksi HP voi laskea ilonaiheiksi muutamat lupaavat yksilösuoritukset. Otso Mäkelästä on tulossa kovan luokan tykki pääsarjatasollekin, Ville Aalto rakenteli tilanteita taitavilla vaihtolyönneillä, ja nuori etukenttäpelaaja Joni Lehikoinen osoitti siepparina monipuolista potentiaalia.

— Joni on selkeästi tulevaisuuden nimiä. Hän on ulottuva ja hyvä liikkumaan ja heittämään, Pulliainen kehui.

— Kokemattomuuden piikkiin meneviä pikku virheitä tulee vielä, mutta tässäkin pelissä hän teki paljon paloja huippuetenijöistä.

Vesa-Ville Väänänen

Joona Mäkelä
Joona Mäkelä

Joona Mäkelä palaa, Löppönen lähtee

Pulliainen saa alkavalla viikolla käyttöönsä lisää sisäpelin aseita, sillä HP on tehnyt yksivuotisen sopimuksen KPL:n Joona Mäkelän kanssa. Otso Mäkelän pikkuveli pelasi Haminassa myös kolmella edellisellä ykköspesiskaudella, ja oli viime kaudella sarjan etenijätilaston 16. paras 30 tuodulla juoksulla. Mäkelä pelasi enimmäkseen numero 1 hihassaan ja meni kentälle hyvällä 64,6 prosentin teholla.

Mäkelä korvaa HP:n kokoonpanossa Santeri Löppösen, jonka sopimus on purettu.

AOP/Juha Tamminen

Ville Posti on pelannut superpesistä Kiteellä kaudesta 2013 asti.
Ville Posti on pelannut superpesistä Kiteellä kaudesta 2013 asti.

Ville Postin kausi vaakalaudalla

Vapailla markkinoilla olevan Ville Postin tilanne on edelleen auki. HP:n toiminnanjohtajan Marko Hovin mukaan pallo on Postilla.

— Ville on käynyt muutaman kerran meillä harjoituksissa ja totta kai olemme kiinnostuneita. Mutta Villen pitää ensin panna itsensä täyteen kuntoon, Hovi sanoi.

Viime kaudet Kiteellä pelannut Posti, 30, kävi viime heinäkuun lopussa selkäleikkauksessa eikä ole sen jälkeen vielä toipunut entiselleen. Posti itse sanoo, ettei toistaiseksi ole pääsarjapelien vaatimassa kunnossa.

— Haluan vain saada itseni kuntoon ennen kuin alan pelata. Mitään aikataulua ei ole. Olen valmistautunut siihenkin, että olen koko kauden sivussa.

— Selkä on periaatteessa kunnossa, mutta vaivat sen kanssa ovat ilmeisesti syynä muihin ongelmiin, Posti sanoi.

Hän ei kuitenkaan sulje pois pelaamista kasvattajaseurassaan.

— Ei se mahdotonta ole. Mutta on parasta, ettei kukaan odota minulta tällä kaudella mitään.