Koronatilanne tuplasi Pyhtään salibandypoikien matkakilometrit – "Tämä ei ole reilua"

Kymsoten alueella ei voi järjestää turnauksia, mutta Savo-Karjalassa voi – ainakin toistaiseksi.

Kai Saarainen

Pyhtään Yrityksen ja SBS Haminan D2-poikien joukkue pelaa nyt Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan ylialueellista jatkosarjaa.
Pyhtään Yrityksen ja SBS Haminan D2-poikien joukkue pelaa nyt Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan ylialueellista jatkosarjaa.

Pyhtään Yrityksen D-poikien salibandyjoukkue matkustaa sunnuntaina Joensuuhun pelaamaan ikäluokkansa ylialueellisen jatkosarjan ottelua Josbaa vastaan. Matkaa Huutjärven koululta pelipaikalle on lyhintä reittiä pitkin 344 kilometriä.

Itä-Suomen maantiet tulevat talven aikana Yrityksen pojille tutuiksi, sillä myöhemmin edessä ovat vielä reissut Kuopioon, Kontiolahdelle ja Juukaan. Lisäksi joukkue on jo pelannut "kotiottelunsa" SB Heinolaa vastaan Heinolassa.

Pyhtäällä Yritys pelaa jatkosarjassa vain lahtelaista Pelicansia vastaan tammikuun loppupuolella.

– Meille tulee matkakilometrejä 3 412, yli tuplasti sen mitä seuraavaksi eniten matkustavalle. Heinola selviää sarjasta vajaalla 900 kilometrillä, Yrityksen päävalmentaja Jussi Luostarinen ihmettelee.

Kymenlaaksossa ei pelata turnauksia

Maantiede on maantiedettä, ja jotkut seurat matkustavat aina enemmän kuin toiset (kysykää vaikkapa pesäpalloseura Haminan Palloilijoilta), mutta nyt on kyse muustakin – koronaviruksesta.

Taustalla on Kymsoten lokakuussa antama suositus, jonka mukaan Kymenlaaksossa ei tule järjestää turnausmuotoisia eli yli kahden joukkueen urheilutapahtumia. Täkäläiset joukkueet eivät myöskään voi osallistua muualla pelattaviin turnauksiin.

Salibandyssa juniorisarjat pelataan pääsääntöisesti turnausmuotoisina. Savo-Karjalan alueella niin voi edelleen tehdä, mutta Yritys joutuu nyt pelaamaan kaikki ottelunsa yksittäisinä tapahtumina.

Joensuun-reissu 688 kilometriä, Kontiolahti 710, Kuopio 660, Juuka 858...

Asiaan voidaan palata alkuvuodesta, kun nähdään poistuvatko rajoitukset. — Timo Kankkunen

– Ymmärrämme koronatilanteen ja suhtaudumme siihen vakavasti, mutta sitä emme ymmärrä, että Kuopiosta tai Pohjois-Karjalasta ei voi ajaa tänne, mutta täältä ajetaan monta kertaa sinne. Kumipyörät kulkevat kuitenkin molempiin suuntiin, Jussi Luostarinen sanoo.

Syyttävä sormi osoittaa salibandyliiton, ei terveysviranomaisten suuntaan.

Kai Saarainen

Yritys pelasi elokuussa Oilers Junior Games -turnauksessa Espoossa kilpasarjan ykköseksi.
Yritys pelasi elokuussa Oilers Junior Games -turnauksessa Espoossa kilpasarjan ykköseksi.

"Ei ole reilua"

Yrityksen D-poikajoukkue koostuu seuran omista ja SBS Haminan junioreista. Budjetoimattomasta bussimatkailusta koituu joukkueelle "muutaman tuhannen euron" lisäkustannukset. Ne lankeavat pelaajien kotijoukkojen maksettavaksi.

– Tämä ei ole taloudellisesti eikä kilpailullisestikaan reilua, Luostarinen sanoo.

Aluevastaava puolustautuu

Jatkosarjan otteluohjelman on laatinut salibandyliiton Savo-Karjalan alueen sarjatoiminnasta vastaava joensuulainen Timo Kankkunen. Hänen mukaansa Yrityksen ohjelma on laadittu "Kymsoten rajoitusten mukaisesti" ja "samalla tavalla kuin muidenkin sen alueen seurojen".

– Mutta asiaan voidaan palata alkuvuodesta, kun nähdään poistuvatko rajoitukset. Tautitilannehan muuttuu koko ajan ja on nyt pahentunut nopeasti täällä Joensuussakin.

Jussi Luostarinen ihmettelee, miksei Yritys saa pelata edes toista SB Heinola -otteluaan Pyhtäällä, kun se kerran on jo pelannut "kotiottelunsa" Heinolassa.

– Sitä en ole sen tarkemmin miettinyt, Kankkunen vastaa.

Luetuimmat