HP:hen siirtyvä Lassi Vuorela kesän karmeasta loukkaantumisestaan: ”Putosin kuin rukkanen. Siinä olisi voinut käydä huonomminkin.”

HP täydensi nyt koppariosastoaan: Ville Harju ja Lassi Vuorela vaihtavat oranssiin.

Ilpo Lommi

Lassi Vuorela
Lassi Vuorela

Haminan Palloilijoiden joukkue ensi kauden Ykköspesikseen alkaa olla kohta valmiina. Viimeisimpinä nimensä HP:n sopimuspapereihin ovat kirjoittaneet Ville Harju ja Lassi Vuorela.

Harju, 25, tulee Haminaan Pöytyän ykköspesisjoukkueesta, jossa hän löi viime kaudella 2+26 juoksua. Superpesistä Harju on pelannut kasvattajaseuransa Hyvinkään Tahkon riveissä sadan ottelun verran. Hänen ulkopelipaikkansa on kopparin tontilla, sisällä roolina on kotiuttaja.

Nousu silmissä sinne tulen. — Ville Harju

— Haminasta otettiin yhteyttä, ja se vaikutti heti kiinnostavalta kohteelta. Oli loppujen lopuksi helppo päätös lähteä, Harju sanoo.

— Tosi hyvän nipun he ovat kasanneet — ja nopeasti. Nousu silmissä sinne tulen, niin kilpailukykyinen joukkue on jo nyt kasassa.

”Onni onnettomuudessa”

Myös Lassi Vuorelan luontaisin ulkopelipaikka on takakentällä. Pyhtäällä 24 vuotta sitten syntynyt mies on tosin ehtinyt pelata lähes kaikissa ulkokentän rooleissa — juniorina pitkään lukkarinakin. Enimmät junioripelinsä hän pelasi Kouvolassa, mutta edusti ”ihan naperona” parin kauden ajan HP:takin.

Viimeisimmät kolme kautta Vuorela on pelannut Puijon Pesiksessä. Hän oli päättyneellä kaudella ykköspesisjoukkueensa runkopelaajia ja ehti lyödä 26 juoksuakin, vaikka joutui jättämään heinäkuussa seitsemän runkosarjaottelua väliin karmean näköisen loukkaantumisen vuoksi.

Vuorela sai Siilinjärven tykkilyöjän Kimmo Lukkarin lyömän pallon etukentällä päähänsä, ja paikallisottelu päättyi hänen osaltaan ambulanssikyytiin.

— Olin vähän oudolla paikalla siepparina. Itse en ole sitä tilannetta katsonut, mutta kaverit sanoivat, että jokin virhepomppu siinä tuli ja pallo silmäkulmaan.

— Putosin kuin rukkanen, silmä muurautui umpeen ja tuli aivotärähdys ja silmänpohjan murtuma. Siinä olisi voinut käydä huonomminkin, joten tavallaan oli onni onnettomuudessa, Vuorela sanoo.

Vuorela oli kolme viikkoa sivussa, mutta palasi heinäkuun lopulla takaisin ja pelasi hyvän loppukauden.

— Hienoa palata takaisin Kymenlaaksoon. Ainakin paperilla HP:lle on tulossa kova joukkue. Minulla on hirveä into päästä mukaan siihen.

Jo 11 sopimusta valmiina

HP:lla on nyt koossa jo 11 pelaajasopimusta. Muut yhdeksän ovat ovat Mikko Mahlamäki, Matias Hangasmaa, Henri Heikkilä, Otso Mäkelä, Joona Mäkelä, Ville Lantiainen, Lauri Aitala, Verneri Taurama ja Jere Heikkilä.