KTP:n 16-vuotiaat löysivät voittovireen — nyt kaatui Pyrintö

KTP:n 16-vuotiaat löysivät voittovireen — nyt kaatui Pyrintö

Viidellä peräkkäisellä tappiolla 16-vuotiaiden poikien SM-koripallon aloittanut KTP on kääntänyt totaalisesti kurssinsa. KTP otti lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Tampereen Pyrintö kukistui Kotkassa 78—54 (32—32).

Voitto nosti KTP:n sarjassa kahdeksanneksi ja valmentaja Mauri Laiho oli tyytyväinen.

— Puoliaikaan asti oli nihkeää, mutta tauon jälkeen pojat puolustivat aktiivisemmin, ja alkoi tulla tulosta, Laiho sanoi.

— Saatiin aiheutettua vastustajalle paljon menetyksiä ja voitettiin levypallotkin ensimmäisen kerran tällä kaudella (60—49). Hieno taistelu pojilta.

KTP:n isoimmat pelaajat Konsta Neuvonen ja Jarno Antila hallitsivat tapahtumia korin läheisyydessä. Molemmat heittivät 16 pistettä ja repivät kahteen mieheen yli puolet joukkueen levypalloista. Neuvosen käsiin tarttui 18 ja Antilan 13 irtopalloa.

KTP-06:lle kylmää kyytiä sarjakärjeltä

15-vuotiaiden SM-sarjaa (Robert Petersen Cup) pelaava KTP:n 14-vuotiaiden joukkue vieraili Espoossa. B-lohkon tappioton kärkijoukkue EBT ei antanut vieraille armoa vaan voitti 82—53 (51—32).

KTP on voittanut kuudesta ottelustaan vain yhden, mutta hyödyllistä kokemusta kovista peleistä on tullut paljon. Niin nytkin.

KTP hävisi ensimmäisen kymmenminuuttisen vain neljällä pisteellä ja voitti kolmannen, mutta toisella ja neljännellä jaksolla kyyti oli kylmää.

— Ensimmäisen kympin pelasimme rohkeasti ja uskalsimme haastaa. Toisella loppui liike. Kolmas oli erinomainen, mutta neljännellä taisi tulla isompia vastaan taistellessa väsy, valmentaja Marko Kylmälä tiivisti.

— Paljon tehtiin kuitenkin taas hyviä asioita.

Kylmälän joukkueen pelit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen kahdella rintamalla. Tuolloin kun käynnistyy myös 14-vuotiaiden SM-sarja, johon KTP-06 selviytyi karsinnoista ilman yhtään tappiota.