Peli-Karhujen kuudesta maalista vain kolme hyväksyttiin, kauden ensimmäinen nollapeli toi pisteet kärkiottelusta – "Onnellista valmentaa isoa ja laadukasta ryhmää"

Juha Rika

Peli-Karhujen kuudesta maalista vain kolme hyväksyttiin, kauden ensimmäinen nollapeli toi pisteet kärkiottelusta – "Onnellista valmentaa isoa ja laadukasta ryhmää"

Peli-Karhut otti tärkeän voiton jalkapallon Kolmosen kärkiottelussa, kun Kotkaan saapui Savonlinnan Seudun Palloseura. PeKalta hylättiin peräti kolme maalia, mutta lopputulos oli silti selkeä 3–0 (1–0).

Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sarjan toisena ja kolmantena. STPS prässäsi kovaa, ja prässin purkaminen oli aluksi PeKalle hieman hankalaa.

– Savonlinna oli selvästi katsonut meidän pelejämme videoilta. Emme olleet päästä millään prässin ohi, mutta kun löysimme siihen lääkkeet, oli peli sen jälkeen meidän hallussamme, PeKan päävalmentaja Samuli Nieminen sanoi.

– Positiivista oli sekin, että tämä oli meille kauden ensimmäinen nollapeli ja vielä kärkiottelussa. Sehän maistuu.

Hyväksyttyjen maalien teon aloitti tehokärki Nico Pietiläinen. Hänet kaadettiin rangaistusalueella ensimmäisen puoliajan lisäajalla, ja Pietiläinen ampui itse pallon maaliin.

Sama mies iski heti tauon jälkeen. PeKa pelasi hienon kuvion, jonka päätteeksi Miika Kolsi laittoi hyvän pallon maalin eteen. Pietiläinen liukui pallon maaliin.

3–0-maalin teki 81. minuutilla vain neljä minuuttia aiemmin kentälle vaihdosta tullut Elmo Toivanen. Pallo ehti käydä kerran tolpassakin, mutta Toivanen päätti hässäkän onnistuneesti.

Entäs ne hylätyt maalit?

– Ensimmäisestä en oikeasti tiedä, miksi se hylättiin. Toisessa tuomari sanoi, että Pietiläinen esti maalivahtia, mutta ei minusta estänyt. Kolmas oli paitsio, Nieminen kertoi.

Kesken kauden käyttöön otettu 3–4–3-muodostelma toimii niin hyvin, ettei sitä olla hevillä vaihtamassa.

– Pelaajille on löytynyt sopivat roolit siihen, ja vaihdostakin tulee hyviä pelaajia. Onnellista valmentaa isoa ja laadukasta ryhmää, Nieminen kiitti.

KyPasta PeKaan siirtynyt keskikenttäpelaaja Juho Raivela esiintyi uudessa seurassaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Onneksi saimme hänet. Erittäin hyvät 90 minuuttia Juholta, Nieminen kiitti.

PeKan seuraava kotipeli on jo tiistaina. Arto Tolsa -areenalla vierailee Kolmosessa seitsemäntenä oleva Union Plaani. PeKa puolestaan nousi sarjakärkeen 18 pisteellä seitsemästä ottelusta.

Korjattu STPS:n nimeksi Savonlinnan Seudun Palloseura, joka on seuran nykyinen virallinen nimi, vaikka lyhenne juontuu seuran entisestä nimestä (Savonlinnan Työväen Palloseura).