KaVelle kirvelevä tappio Tampereella

Rantaperkiön Isku kiri lopussa ohi ja voitti 3—2.

Jukka Lehtoranta

Liigaseura Ducksin libero Hassib Rezai oli Tampereella entisen seuransa KaVen vahvistuksena.
Liigaseura Ducksin libero Hassib Rezai oli Tampereella entisen seuransa KaVen vahvistuksena.

Karhulan Veikkojen lentopallomiehistön vierailu Tampereella Rantaperkiön Iskun luona oli yhtä vuoristorataa: kaksi erää huonoa, kaksi seuraavaa paljon parempaa, lopussa voitto jo hyppysissä — mutta ei kuitenkaan.

Isäntäjoukkue Isku voitti lopulta 1-sarjan ottelun 3—2 (25—21, 28—26, 16—25, 23—25, 15—13). KaVe johti viidettä erää parhaimmillaan 8—4 ja oli edellä vielä hetkeä ennen loppua numeroissa 13—12.

— Joo, harmittava tappio — vähän katkerakin, KaVen valmentaja Esa Piipari myönsi.

— Meille on tullut pahaksi tavaksi antaa vastustajille etumatkaa. Nyt pystyttiin sinnittelemään mukaan peliin ja melkein voittamaankin, mutta eihän näin saisi tapahtua.

Piiparin mukaan KaVe lähti otteluun edellisistä epäonnistumisista poikkeavalla tavalla:

— Aikaisemmin oltiin aloitettu ehkä liiankin kovalla tohinalla ja tehty sitten liikaa virheitä. Nyt oli tarkoitus lähteä rauhallisemmin, mutta ei sekään toiminut. Toisessa erässä annettiin jatkopalloistakin vastustajalle varmaan 5—6 pistettä.

Yksikin piste voi olla tärkeä

Positiivista tappiossa oli yksi sarjapiste. Se voi olla vielä tärkeä, kun viisi tasaista joukkuetta sijoilla 5—9 kamppailee neljästä tarjolla olevasta pudotuspelipaikasta.

— Yksi piste meille oli hyvä ja yksi piste Iskulta pois oli hyvää sekin. Meillä on pelattuna enemmän pelejä kuin monilla muilla, joten kyllä tässä loppuun asti veitsi kurkulla mennään, Piipari sanoi.

KaVe on sarjassa edelleen viidentenä 21 pisteellä. Sillä on jäljellä enää neljä ottelua, kun muilla samoista sijoista kilpailevilla on edessä vielä 6—7 ottelua. Kaven ero yhdeksäntenä olevaa Pielaveden Sampoon on kuuis pistettä.

Hassib Rezai on ”kehittynyt valtavasti”

Valmentaja Piipari kehui liigaseura Ducksista lainassa ollutta liberoa, entistä kavelaista Hassib Rezaita.

— Hassib on ollut meillä nyt muutamassa pelissä todella hyvä. Hän on kehittynyt liigaseuran harjoituksissa valtavasti, vaikkei viime aikoina ole paljon pelaamaan päässytkään.

KaVella oli Ducks-apuna myös Aleksander Rastamo, joka takoi joukkueen korkeimman pistemäärän 18.

— Alek on parhaimmillaan todella hyvä — lyö vaikka torjunnan yli, mutta hänelle tulee joskus myös paljon virheitä. Nuorella miehellä pelaamattomuus näkyy selvemmin, Piipari sanoi.