”Onhan tämä peli ihan sekaisin” – Toisilleen ja tuomareille tiuskiva KTP-Basket on pahassa henkisessä kipsissä

Päävalmentaja Tomi Kaminen oli Lahti-tappion jälkeen raivoissaan omiensa esityksestä.

Kimmo Seppälä

Lahden Wayne Mccullough tunki pallon koriin, Greg Mangano yritti estellä.
Lahden Wayne Mccullough tunki pallon koriin, Greg Mangano yritti estellä.

Kun johdat koripallo-ottelua neljä minuuttia ennen loppua kymmenellä pisteellä, niin yleensä olet aika vahvasti voiton syrjässä kiinni.

Keskiviikkona KTP suli kuitenkin loppuhetkillä totaalisesti, ja päästi vauhdikkaan Lahti Basketballin karkaamaan 85–91 (42–33) -vierasvoittoon.

– Onhan tämä peli ihan sekaisin, pahasti pettynyt KTP-valmentaja Tomi Kaminen tiivisti heti ottelun jälkeen.

Hieno alku kuivui kasaan

KTP aloitti ottelun räväkästi, kun se johti 15 pisteen putken jälkeen 15–2, ja seitsemän minuutin kohdalla jo 21–5.

Kävelevä koripallotietokone Pieti Poikola herätti kuitenkin joukkueensa nopeasti, ja Lahti iski välittömästi 2–14-repäisyllä KTP:n kantaan (23–19).

KTP pysyi edellä aina kolmannen neljänneksen loppuun asti, kunnes hurjaa intensiteettiä pitänyt Lahti nousi parhaimmillaan 63–69-johtoon.

– Emme pystyneet toisella jaksolla vastaamaan Lahden intensiteettiin. He tulevat kovaa päälle ja pelaavat vähän virheiden rajamailla koko ajan. Äärimmäisen hankala joukkue pelata vastaan, KTP-takamies Topias Kuukkanen myönsi.

"Järjetöntä, kuritonta, ääliömäistä"

Kotijoukkue otti pelin haltuun vielä kerran Joe Burtonin johdolla. Sentteri nosteli samalla päätyrajapyörähdyksellä kahdessa minuutissa ja kahdessakymmenessä sekunnissa peräti kymmenen pistettä ja KTP johti turvallisen tuntuisesti 82–72.

Sitten jotain tapahtui. KTP lamaantui totaalisesti ja Lahti juoksi korin toisensa perään.

– Aivan järjettömiä valintoja ja muutenkin järjettömiä juttuja. Kuritonta – aivan ääliömäistä, raivostunut Kaminen kiehui kirosanojen ryydittämänä.

28 pistettä nostellut Burton oli tehokas, mutta sortui muun muassa tekniseen virheeseen esittäessään sinällään tasokkaan improvisaationäytöksen aiheesta sokea tuomari.

Huggins hukassa

Kokonaisuudessaan KTP:n jenkkikvartetti kirjautti jälleen kovat yhteislukemat – 71 pistettä, 34 levypalloa ja 17 syöttöä, mutta Kamista mietityttivät erityisesti 14 pistettä heittäneen Braxton Hugginsin hiipuvat otteet.

– En tiedä mitä tälle pikkumiehelle on tapahtunut – haahuilee ihan muissa maissa. Ei hän ole yhtään sitä mitä alussa, Kaminen pohti.

– En tosin yhtä miestä syytä nyt missään nimessä.

Raivosta kihissyt Kaminen kävelikin taiston tauottua levottomasti pukukopin edustalla ja pohti, että miten viesti menisi joukkueelle parhaiten perille.

Viime perjantain Seagulls-kylvetyksen (94–68) jälkeen Kaminen antoi kuulua pukukopissa.

– Olen nyt antanut vähän tiukempaa kritiikkiä ja olen huomannut, että kaikki eivät osaa ottaa sitä vastaan. Siellä on heti puolustusmekanismit päällä, Kaminen kertoi.

– Jos nyt annan taas, niin menemmekö enemmän lukkoon?

Lehtorantaa on ikävä

Loistavasti kautensa aloittanut KTP tuntuu olevan nyt kipsissä nimenomaan henkisellä puolella.

– Meillä oli tosi hyvä tekemisen meininki ja nyt siitä ei ole tietoakaan. Tiuskitaan toisille ja tiuskitaan tuomareille. Tuntuu, että puretaan jonkin sortin pahaa oloa, Kaminen arveli.

– Nyt täytyy keksiä jotain – yhdessä tässä kuitenkin mennään.

Joonas Lehtoranta puhkuu jo peli-intoa, mutta seurassa on päätetty, että takamies on sivussa vielä seuraavasta pelistä. Tosin valmentajaakin polttelisi jo päästää Lehtoranta irti.

– Voin sanoa, että Joonasta on ikävä.

KTP kohtaa vielä ennen kahden viikon maaottelutaukoa lauantaina Kobrat Lapualla.

Pisteet/levypallot:

KTP-Basket–Lahti Basketball 85–91 (23–12, 19–21, 21–34, 22–24)

KTP: Joseph Burton 28/9/7 syöttöä, Gregory Mangano 16/9/7 syöttöä/5 torjuntaa, Braxton Huggins 14/7, Shaquille Thomas 13/9, Topias Kuukkanen 7/3, Joni Herrala 4/0, Cedric Latimer 3/4, Markus Rautasalo 0/1.

Lahti: Wayne McCullough 25/12, Henri Ventoniemi 17/6, Alex Campbell 15/5, Ville Karvonen 10/0, Brandon Peel 8/13/5 syöttöä, Eemi Luukkonen 6/3, Roi Byman 5/0, Ricky Waxlax 5/1, Aleksanteri Ahola 0/1.

Erotuomarit: Ari Malkamäki, Henri Hilke, David Wunder.

Yleisö: 339.

Näin pelattiin

Ottelun ratkaisu:

KTP johti ottelua neljä minuuttia ennen loppua 82–72, mutta hävisi lopun peräti 3–19. Lahden intensiivinen ja puolirikollinen puolustus imi lopulta KTP:sta mehut ja pakotti jatkuvasti vaikeisiin ratkaisuihin.

Kentän tähti:

KTP ei löytänyt pysäyttäjää Lahden takamies-laituri Wayne McCulloughille, joka pääsi riehumaan 25 pisteen edestä. Ratkaisuhetkien komea donkki kruunasi yhdysvaltalaisen erinomaisen iltapuhteen.

Tilasto ei valehtele:

Lahti voitti, vaikka suti kakkosensa surkealla 38 prosentin tarkkuudella ja hävisi levypallotkin 44–47. Kolmosprosenteissakaan ei paljon eroa ollut, mutta ratkaisevaa oli, että Lahti heitti niitä huomattavasti enemmän.